112

112-nieuws: Vrouw, man en jongen opgepakt voor hulp aan ontsnapte tbs'er | Auto's in de prak na botsing

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van vrijdag 2 december.

21:00 uur - Veel schade maar geen gewonden nadat auto's op elkaar knallen

Twee automobilisten kwamen met de schrik weg toen ze op de Matlingeweg hard op elkaar botsten. De twee auto's, een bestelbusje en een personenauto, liggen goed in de prak, maar niemand raakte gewond. Het ongeval gebeurde even voor 20:00 uur op de Matlingeweg in Rotterdam-Overschie. De weg ligt bezaaid met puin van de auto's, maar beide bestuurders konden zelf ongedeerd uit de auto stappen.
Aanrijding op de Matlingeweg in Rotterdam-Overschie
Aanrijding op de Matlingeweg in Rotterdam-Overschie © MediaTV

20:05 Politie pakt drie personen op voor hulp aan ontsnapte tbs'er

De politie heeft drie mensen uit Bergschenhoek opgepakt die vermoedelijk de 31-jarige ontsnapte tbs’er Kendrick M. tijdens zijn vlucht hebben geholpen. Dat meldt het AD.
M. ontsnapte woensdag uit de Pompekliniek in Nijmegen en stak later die dag een 27-jarige vrouw neer in Soest. Tijdens zijn vlucht zou de man hulp hebben gekregen van een 38-jarige vrouw, een 19-jarige man en 16-jarige jongen. Na onderzoek door de politie zijn zij gearresteerd.
M. kreeg in 2015 negen jaar cel en tbs voor de moord op zijn 20-jarige ex-vriendin uit Rotterdam. Ook de vrouw die in Soest werd gestoken door Kendrick M., is een ex-vriendin van hem.

18:50 uur - Van wie is deze verdwaalde pup?

Een (volgens de politie) lieve pup liep vrijdagavond verdwaald rond bij Ahoy Rotterdam. De pup is naar het politiebureau in Charlois gebracht. Hij is niet gechipt en wordt overgedragen aan de dierenambulance.

18:45 uur - Brand in vrijstaande woning Numansdorp

Flink wat brandweerwagens snelden vrijdagavond naar Numansdorp, nadat brand uitbrak in een vrijstaande woning net buiten het dorp. De bewoners staan veilig buiten en de brandweer blust met een hoogwerker. Er komt vooral rook uit het huis, de brand is waarschijnlijk ontstaan in de meterkast. Rond 20:00 uur had de brandweer de brand onder controle.
Door de brand kwamen 35 huizen in de omgeving zonder stroom te zitten. Rond 21:00 uur was de brand helemaal geblust en kwam de uitgevallen stroom weer terug.
Brand in woonhuis Numansdorp
Brand in woonhuis Numansdorp © Rijnmond

17:15 uur - Honderden kilo's professioneel vuurwerk onbeschermd in woningen

De politie heeft 437 kilo professioneel vuurwerk – dus niet bedoeld voor consumenten – uit woningen in Rotterdam-Zuid en Ridderkerk-Oost gehaald. Twee mannen van 19 uit Rotterdam en Ridderkerk zijn aangehouden. Het vuurwerk lag onbeschermd in de huizen.
De politie kwam de twee mannen op het spoor na een tip over vuurwerkhandel. Bij controle bleken ze inderdaad vuurwerk in hun bezit te hebben. In Rotterdam lag 70 kilo zwaar vuurwerk, in Ridderkerk meer dan 330 kilo. Het vuurwerk is meegenomen en wordt vernietigd.

16:50 uur - A20 weer vrij na olie op de weg, reiniger raakt gewond

Op de A20 zijn alle rijstroken weer open. Eerder op de dag moest de weg richting Gouda dicht, omdat er palmolie op het asfalt lag. Dat moest worden schoongemaakt en dat duurde even. Een van de reinigers kreeg bij het schoonmaken een bijtend chemisch goedje op zijn been en moest naar het ziekenhuis. Even voor 17:00 uur was alles opgeruimd en kon de snelweg weer open.

14:45 uur - Gemaskerde mannen met mes overvallen woning in Schiedam

Twee mannen hebben vrijdag op klaarlichte dag een woning in Schiedam overvallen. Ze waren gemaskerd en hadden en mes bij zich. De mannen overrompelden de bewoonster en drongen het huis aan de Hargsingel binnen. Het slachtoffer raakte niet gewond, het bleef bij dreigen. De politie is op zoek naar de mannen, ze hebben een geldbedrag meegenomen.

12:31 uur - Olie op de A20, rijbanen naar Gouda tot na de spits dicht

Bij het knooppunt Kleinpolderplein zijn twee rijstroken dicht richting Gouda. Er ligt palmolie op de weg en dat moet schoongemaakt worden. Het werk gaat langer duren dan verwacht. Waarschijnlijk wordt de weg pas na de avondspits weer vrijgegeven.

12:05 uur - Appartement waar explosieve stof werd gevonden in Spijkenisse maand dicht

De burgemeester van Nissewaard heeft het appartement aan de Mizarstraat in Spijkenisse voor een maand gesloten. In het appartement werd de explosieve stof TATP (Acetonperoxide) aangetroffen. Dat is een stof die wordt gebruikt bij plofkraken. Woensdag werd een inval gedaan door de politie vanwege een bedreiging met een vuurwapen. Toen werd 50 gram TATP gevonden. Een dag later werd nog twee keer een hoeveelheid TATP gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst kwam langs om de stof tot ontploffing te brengen. Bewoners moesten totdat dat was gebeurd hun huis uit.

11:10 uur - Politie zet groot team op beschieting Kinderdijk

Onderzoek van de politie is gaande aan de Puntweg in Kinderdijk
Onderzoek van de politie is gaande aan de Puntweg in Kinderdijk © Rijnmond
De politie heeft een team van twintig rechercheurs gezet om de beschieting van eerder vandaag op de Puntweg te onderzoeken. Bij die beschieting raakte een man zwaargewond. Het gaat om een man van 74 uit België. Wat er precies is gebeurd, blijft onduidelijk. De politie houdt rekening met alle scenario's. Er kan sprake zijn van een gewapende overval of een betrapte inbreker. Maar ook een doelgerichte aanslag wordt niet uitgesloten.
Het slachtoffer en een vrouw lagen te slapen in het huis, toen één of meer mensen het huis binnendrongen. De vrouw bleef ongedeerd.

10:44 uur - Verdachte van fataal ongeluk Dordrecht nog vast

De man die donderdag is opgepakt voor de fatale aanrijding op de Oranjelaan in Dordrecht, zit nog altijd vast. Dat meldt de politie. Het gaat om een man van 32 uit Zwijndrecht. Donderdag rond 08:30 uur reed de auto bij de Prins Hendrikbrug de fietser aan. Die overleed ter plekke. Het slachtoffer is een man van 60 uit Hardinxveld-Giessendam. Het onderzoek naar het ongeluk is nog in volle gang, zegt een woordvoerder. Volgens het AD zou er sprake zijn geweest van een straatrace. De politie kan dat niet bevestigen. Er wordt nu wel gekeken of de man te hard gereden heeft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl