CHRISNATUURLIJK

Wind en Sint, zand en strand in Chris Natuurlijk van 3 december

Zand en wind doen het werk
Zand en wind doen het werk © Pixabay
Chris Natuurlijk neemt je zaterdag vanaf 08:00 uur mee naar de Springertduinen bij Ouddorp, bladert door het bloemenboek Floralia, ruimt zwerfafval met Zwerfieklaas en geeft boekentips voor Sinterklaas.
Chris Natuurlijk wandelt met Chantal van Burg van Natuurmonumenten door de Springertduinen op de kop van Goeree-Overflakkee. Wind, zee en zand moeten de natuur in de Springertduinen bij Ouddorp gaan versterken en de kust beter beschermen. En dat met kerven in het duin. Ploegend door het mulle zand vertelt boswachter Chantal verder over de stevige winterwandeling die je op 10 december met Natuurmonumenten kunt maken door de duinen van Goeree.
Boswachter Chantal van Burg bij een kerf in de Springertduinen
Boswachter Chantal van Burg bij een kerf in de Springertduinen © Rijnmond

Boekentips voor de Sint

Over een stevige winterwandeling gesproken, Gert-Jan van Rietschoten bespreekt zaterdag 3 december in Chris Natuurlijk Noorderlichtlopers, een boek over wandelen door Lapland met rendieren, het Noorderlicht en magische avonturen. Het is een van de boekentips voor Sinterklaas die de boekenman van Rijnmond zaterdag in de uitzending geeft.
Wandelen door Lapland
Wandelen door Lapland © Pixabay
Zwerfieklaas wenst statiegeld voor blikjes
Blikjes, zakjes, wikkels. Zwerfieklaas Merijn van den Hoogenhoff draagt in Chris Natuurlijk een Sinterklaasgedicht voor over zwerfafval dat niet alleen schadelijk is voor het milieu, maar ook voor dieren. Zwerfieklaas vraagt statiegeld op blikjes van Sinterklaas.
Merijn van den Hoogenhoff als Zwerfieklaas
Merijn van den Hoogenhoff als Zwerfieklaas © Rijnmond

Floralia

Wat vraagt Melitta van Bracht, botanicus van de Botanische Tuin Afrikaanderwijk voor Sinterklaas? Het boek Floralia, over botanische kunst door de eeuwen heen. Chris Natuurlijk bladert met haar door het dikke boek met prachtige platen van bloemen als de paradijsvogelplant en de trompetplant.
De trompetplant uit de Botanische Tuin Afrikaanderwijk staat ook in het boek Floralia
De trompetplant uit de Botanische Tuin Afrikaanderwijk staat ook in het boek Floralia © Rijnmond
Zaterdag 3 december van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.