PARTNERGEWELD

Ontsnapte tbs'er stak ex-vriendin neer om zich te bewijzen aan huidige vriendin, die hij ook mishandelt

Kendrick M. ging zijn ex in Soest met een mes te lijf. Ze liep twaalf steken op en ligt in het ziekenhuis.
Kendrick M. ging zijn ex in Soest met een mes te lijf. Ze liep twaalf steken op en ligt in het ziekenhuis. © Archieffoto
De ontsnapte tbs'er Kendrick M. wilde aan zijn vriendin in Bergschenhoek bewijzen dat zij zijn 'nummer 1' was. Daarom stak hij woensdag in Soest zijn ex neer. "Je gaat dood vandaag", zou hij hebben geroepen toen hij de vrouw twaalf keer met een mes te lijf ging.
Schiedammer Kendrick M. ontsnapte woensdag uit de Pompekliniek in Nijmegen. Hij wist zich aan zijn begeleider te onttrekken en reed met een gereedstaande vluchtauto naar Soest. In een flat aan de Smitsweg ging hij zijn ex te lijf. Dat gebeurde volgens een goed ingevoerde bron in het bijzijn van haar 5-jarige zoontje.
De 27-jarige vrouw ligt met steekwonden in het ziekenhuis. "Het is haar redding geweest dat ze is gaan schreeuwen en naar het balkon is gegaan. Toen is Kendrick weggegaan", laat de ingewijde, die anoniem wil blijven, aan Rijnmond weten.
De vrouw in Bergschenhoek, die Naomi* heet, is gearresteerd. Net als haar kinderen: een zoon van 19 en een zoon van 16. Zowel als haar kinderen zijn gearresteerd. Dat gebeurde in het huis van Naomi in Bergschenhoek.

'Naomi deed zich voor als zijn zus'

Kendrick en Naomi kenden elkaar van vroeger. Ze zouden 2,5 jaar geleden een relatie hebben gekregen toen Kendrick al in de tbs-kliniek zat. "Ze hadden gewoon contact met elkaar via de telefoon", vertelt een ingewijde. "Aan de kliniek vertelde Naomi niet dat ze zijn vriendin was. Ze deed zich voor als zijn zus en stond garant voor hem. Hij is dit jaar meerdere keren bij haar op verlof geweest in Bergschenhoek. Kendrick ging niet goed met Naomi om. Hij mishandelde haar. Maar zij was verliefd op hem."
Naomi had ook nog steeds contact met de vader van een van haar kinderen. "Die man moest ook dood, vonden ze. Als Kendrick niet was opgepakt, was deze man de volgende geweest. Er waren plannen om hem naar het huis in Bergschenhoek te lokken en daar wat aan te doen", zegt de ingewijde.

Neef ook ontsnapt uit tbs-kliniek

Kendrick M. was veroordeeld tot negen jaar cel en tbs voor de moord op zijn 20-jarige ex-vriendin uit Rotterdam. Hij wurgde haar en dumpte het stoffelijk overschot in een koffer in de Vliet bij Rijswijk. Hij is de neef van Sherwin W. uit Spijkenisse, die in juni uit de Pompekliniek ontsnapte. Kendrick zit inmiddels weer in de gevangenis, Sherwin is nog spoorloos en staat sinds kort op de nationale opsporingslijst.
(*) de naam van Naomi is om privacyredenen gefingeerd.