112

112-nieuws: Ammoniak ontsnapt bij Farm Frites | Toestand slachtoffer schietpartij Kinderdijk 'onveranderd slecht' | Supermarkt overvallen in Rotterdam

Met een mes liep een man vrijdagavond dit restaurant binnen
Met een mes liep een man vrijdagavond dit restaurant binnen © MediaTV
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van zaterdag 3 december.

16:41 - Ammoniak ontsnapt bij Farm Frites

Bij het hoofdkantoor van levensmiddelenfabrikant Farm Frites in Oudenhoorn is vanmiddag de stof ammoniak gelekt. 
 Rond 4 uur vanmiddag lekte de stof uit een leiding op het fabrieksterrein van de fabrikant van onder meer frites en gebakken aardappelen. Ammoniak is irriterend voor de longen en kan voor benauwdheid zorgen.
De plek van de lekkage werd ontruimd. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plekke. Uit voorzorg ging ook een ambulance onderweg. Voor zover bekend vielen er uiteindelijk geen gewonden. Uit metingen van de bandweer zou volgens een woordvoerder blijken dat er verder geen risico is voor de omgeving.
Het lek leek eerder onder controle, maar later bleek dat toch niet het geval te zijn. Daarom zijn rond 7 uur hulpdiensten uit de hele regio gevraagd om mee te werken aan bestrijding van het incident. De Veiligheidsregio zegt op die manier over meer expertise te kunnen beschikken. Verschillende brandweerploegen doen op dit moment metingen in de omgeving.

15:47 - Toestand slachtoffer schietpartij Kinderdijk 'onveranderd slecht'

De toestand van de 74-jarige Belgische man die vrijdagnacht zwaargewond raakte bij de schietpartij in een woning in Kinderdijk is 'onveranderd slecht', meldt de politie. De toedracht van de schietpartij staat nog niet vast. Een groot team van rechercheurs onderzoekt of er sprake is van een woningoverval, een inbraak of een ander scenario. De politie heeft al met veel mensen gesproken uit de omgeving, maar zoekt contact met mensen die op de bewuste avond iets hebben gezien of camerabeelden hebben.

08:52 - Supermarkt overvallen in Rotterdam, man aangehouden

Aan de Schiedamseweg in Rotterdam is zaterdagochtend rond 07:30 uur een supermarkt overvallen. Een man nam onder dreiging van een vuurwapen de inhoud van de kassa mee. Even later hield de politie op metrostation Schiedam een man aan die voldeed aan het signalement.

02:37 - Politie lost waarschuwingsschot in centrum Rotterdam

Op de Aert van Nesstraat in het centrum van Rotterdam heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een melding gedaan van een vuurwapen op de Meent, waarna de politie een auto met vier inzittenden stilzette. De inzittenden luisterden niet naar de aanwijzingen van de politie. Daarom werd een waarschuwingsschot gelost. Kort daarna werden de vier mannen aangehouden.
Niemand raakte gewond. Er is geen vuurwapen aangetroffen. Daarom zijn de mannen weer vrijgelaten.

21:07 (vrijdag) - Man loopt restaurant in met mes

Bij een afhaalrestaurant aan de Rijnwaterstraat in Rotterdam liep vrijdagavond rond half negen een man met een mes naar binnen. Uiteindelijk verliet hij zonder buit het restaurant. De politie heeft een 21-jarige man uit Hoek van Holland aangehouden op de Kralingse Zoom. Niemand raakte gewond.