WEERBERICHT

Het weer van vandaag: grijs en koud

Het weer van zaterdag 3 december
Het weer van zaterdag 3 december © Rijnmond
Dit weekend is het grijs en koud in het Rijnmondgebied met temperaturen in de middag van slechts 2 of 3 graden boven het vriespunt. Het is daarbij grotendeels bewolkt met slechts hier en daar een streepje zon. Wel blijft het overal droog. De matige tot vrij krachtige wind uit het noordoosten maakt het voor het gevoel zelfs nog kouder met gevoelstemperaturen die de gehele dag onder het vriespunt blijven.
Vanavond en vannacht is er veel bewolking maar blijft het wel droog. Het zou in de nacht mogelijk even kort kunnen opklaren waardoor de temperatuur onder het vriespunt daalt. Onder de bewolking ligt de temperatuur er vaak net iets boven. De noordoostenwind blijft stevig doorwaaien, windkracht 3 tot 5.
Morgen opnieuw grijs en overal droog bij een maximumtemperatuur van 2 tot 3 graden. Ook de stevige noordoostenwind die matig is boven land tot vrij krachtig aan zee is nog altijd aanwezig met opnieuw die lage gevoelstemperaturen.

Vooruitzichten

Veel bewolking met halverwege komende week een toenemende kans op wat regen. Het is vrij koud maar de temperatuur komt geleidelijk wat hoger uit met ongeveer 6 graden in de middag. In de nachten liggen de temperaturen (iets) boven het vriespunt. Het vrij koude weer houdt voorlopig aan zonder dat het direct winters wordt.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 1 en 10 december bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 7,5 graden en de minimumtemperatuur 2,4 graden. Er valt gemiddeld 27,8 mm neerslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl