NIEUWS

112-nieuws: Twee agenten lichtgewond na ontmoeting met 'feeks' die tegen het verkeer inreed | Korte demonstratie bij Balenciaga in de Bijenkorf in Rotterdam

De neergestoken jongen werd behandeld in een woning aan de Veilingstraat in Pijnacker.
De neergestoken jongen werd behandeld in een woning aan de Veilingstraat in Pijnacker. © SPA Media
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van zondag 4 december.

18:30 uur - Twee agenten lichtgewond na ontmoeting met 'feeks' die tegen het verkeer inreed

Een vrouw is zondagmiddag aangehouden nadat ze op de Aert van Nesstraat in Rotterdam tegen het verkeer was ingereden. Dat ging niet zonder slag of stoot. Toen de politie de vrouw wilde aanspreken op haar rijgedrag, hield ze haar raampje potdicht. Vervolgens draaide ze volgens de politie door toen de agenten haar portier wilden open. Uit de beschrijving van de politie op Twitter komt de vrouw naar voren als een persoon die een nieuwe invulling geeft aan het woord feeks: "De automobiliste schreeuwde, schold, sloeg en krabde. Ze moest uiteindelijk getaserd worden om haar onder controle te krijgen." De vrouw werd op het politiebureau kalm en kwam er zonder kleerscheuren van af. De agenten hielden blauwe plekken en schrammen over aan de aanhouding.

17:30 uur - Korte demonstratie bij Balenciaga in de Bijenkorf in Rotterdam

Een groep van ongeveer 20 mensen heeft zondagmiddag korte tijd geprotesteerd in De Bijenkorf op de Coolsingel tegen het luxe modemerk Balenciaga. Het merk kwam afgelopen week negatief in het nieuws omdat in hun nieuwste reclamecampagne kinderen te zien waren die knuffels bij zich hadden met SM-outfits. De actievoerders zijn volgens de politie een kwartiertje binnen geweest en zijn uit zichzelf weer vertrokken. Internationale sterren als Kim Kardashian en Bella Hadid hebben hun steun aan het modemerk beëindigd na alle ophef.

14.10 uur - 17-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs gewond na steekpartij in Pijnacker

In de nacht van zaterdag op zondag is even na middernacht in de Veilingstraat in Pijnacker een 17-jarige jongen neergestoken. Hij werd in een woning in die straat behandeld aan zijn verwondingen en is daarna naar het ziekenhuis gebracht.
De politie arresteerde om 01.15 uur een 16-jarige jongen, ook uit Berkel en Rodenrijs, in een huis in zijn woonplaats. De politie kan nog geen details geven over het wapen waarmee het 17-jarige slachtoffer is neergestoken. "Dat is onderdeel van het onderzoek."
Rond 02.00 uur arriveerde de forensische opsporing van de politie om sporenonderzoek te doen in het huis waar het slachtoffer behandeld werd.
Veilingstraat in Berkel en Rodenrijs
Veilingstraat in Berkel en Rodenrijs © Google Maps

12.07 uur - Hardrijders en beschonken automobilisten aangehouden op A15 bij Ridderkerk

De politie in de regio Oude Maas heeft in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een voertuigcontrole een automobilist aangehouden die harder dan 190 kilometer per uur over de A15 scheurde.
Toen de politie de bestuurder na een achtervolging aanhield, pakten ze zijn rijbewijs af. Een andere automobilist die tijdens de controle werd aangehouden, reed onder invloed en had geen rijbewijs.
De politie Oude Maas controleerde vannacht veel voertuigen.
De politie Oude Maas controleerde vannacht veel voertuigen. © Facebook

10:54 uur - Politie zoekt eigenaar schattige pup zonder chip in Zuiderpark bij Ahoy in Rotterdam-Zuid

De politie in Charlois in Rotterdam-Zuid zoekt de eigenaar van een schattige zwarte pup. Het beestje is ruwharig en is niet gechipt.
Agenten vonden het zielige diertje zaterdag in het Zuiderpark, vlakbij zalencentrum Ahoy. Ze hebben hem overgedragen aan medewerkers van de Dierenambulance.
Wie is het baasje van deze pup?
Wie is het baasje van deze pup? © Politie

8.26 uur - Scooterrijder ramt paaltje in Schiedam en raakt gewond

Een 20-jarige man uit Schiedam is in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.10 uur op een paaltje op de Lange Nieuwstraat in Schiedam met zijn deelscooter op een paaltje gebotst.
Volgens de politie droeg de man geen helm terwijl hij dat wel had moeten doen omdat hij op een bromfiets reed.
Mogelijk verloor hij de macht over het stuur toen hij over een verkeersdrempel reed, zegt een woordvoerder van de politie. De man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
De scooterrijder raakte gewond nadat hij een paaltje geramd had.
De scooterrijder raakte gewond nadat hij een paaltje geramd had. © MediaTV
Lange Nieuwstraat in Schiedam
Lange Nieuwstraat in Schiedam © Google Maps

8.20 uur - Man valt in water bij Gordelpad in Rotterdam-Noord

Bij het Gordelpad in Rotterdam-Noord is in de koude nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur een 55-jarige Rotterdammer in het water gevallen. Een bewoner van de woonboten die daar langs de oever liggen hoorde hem schreeuwen en belde de politie.
Een wijkagent hield de man vast aan het dek van de boot naast die van de melder tot de duikers van de brandweer er waren om hem eruit te halen. Zijn lichaamstemperatuur was toen erg laag. De man bleek veel alcohol te hebben gedronken, aldus een woordvoerder van de politie.
Een man haalde een nat pak in de ijskoude decembernacht van zaterdag op zondag.
Een man haalde een nat pak in de ijskoude decembernacht van zaterdag op zondag. © MediaTV
Gordelpad in Rotterdam-Noord
Gordelpad in Rotterdam-Noord © Google Maps