EXCELSIOR

VIDEO: Excelsior verliest besloten oefenwedstrijd van Kortrijk

Excelsior-keeper Alblas baalt na tegengoal tegen Kortrijk
Excelsior-keeper Alblas baalt na tegengoal tegen Kortrijk © Rijnmond
Excelsior heeft zondagmiddag in een besloten oefenwedstrijd met 1-0 verloren van KV Kortrijk. Het team werd in België gecoacht door Thomas Verhaar, terwijl Marinus Dijkhuizen vanaf de tribune toekeek.
De eerste helft was, na wat eerste kansen voor de Belgen, voor Excelsior. Met name Kenzo Goudmijn liet zich een paar keer zien met schoten van afstand.
Na rust wisselde Excelsior vrijwel het complete elftal. Dat kwam het spel niet ten goede, want kansen voor de Kralingers waren er nauwelijks meer na rust. Kortrijk kreeg nog wel een kans en dat leverde via Bilal Messaoudi prompt het enige doelpunt van de middag op. Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd.
Samenvatting Kortrijk-Excelsior (1-0)

Reacties na de wedstrijd

Marinus Dijkhuizen stond dus niet in het coachingvak en liet dat over aan Thomas Verhaar. "Ik doe dit wel vaker hoor, zeker vriendschappelijk. Van bovenaf heb ik veel beter overzicht. Het is ook goed voor mijn assistenten om een wedstrijd te coachen."
Marinus Dijkhuizen liet het coachen over aan Thomas Verhaar
"Ik denk dat de voorbereiding in de zomer de meest gehate periode is voor elke voetballer. Als de competitie loopt zien de trainingen er weer anders uit. Nu is de opbouw anders, maar wel logisch gezien het WK. We hebben allemaal weer een conditionele prikkel gehad en wat meer focus op het verdedigen, vult Redouan El Yaakoubi aan."
Redouan El Yaakoubi over Kortrijk-Excelsior
Na afloop spraken we ook nog met Yassin Ayoub. Bekijk dat interview hieronder.
Yassin Ayoub na Kortrijk - Excelsior

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl