GOED DOEL

Dakdekker doneert zijn haar voor kankerpatiënten: 'Het gaat koud zijn zonder haardos'

Dakdekker William liet de schaar in zijn lange haardos zetten voor het goede doel
Dakdekker William liet de schaar in zijn lange haardos zetten voor het goede doel © SCHIE
Jarenlang liet hij zijn haar groeien, maar voor het goede doel heeft dakdekker William Hubers er toch de schaar in laten zetten. Hubers staat tientallen centimeters van zijn kostbare haardos af aan stichting Haarwensen en hij hoopt zo veel mogelijk mensen te inspireren hetzelfde te doen.
Alleen als hij met zijn werk bezig is heeft William last van zijn lange haren. Als dakdekker is lang haar niet echt praktisch en soms ‘spelen met vuur’. Toch was zijn baan niet de reden dat hij zijn haar besloot te millimeteren. “Ik ga het doen omdat mijn schoonmoeder borstkanker had. Ik liep door het ziekenhuis en werd benaderd door een vrouw die zei dat ik mooi haar had. Ze vroeg me of ik het wilde doneren en zo is het idee geboren” vertelt hij aan omroep SCHIE.

Inspiratie

William gaat niet alleen kaal voor de stichting Haarwensen, ook doet hij er alles aan om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting. William hoopt dat hij met zijn actie een inspiratie is voor meer mannen en vrouwen met lang haar. Toch zal het voor hem wel even wennen zijn zonder lange haardos. “Het gaat koud zijn. Heel koud.”
Dit verhaal is van onze mediapartner SCHIE

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl