MARATHON ROTTERDAM

Oud-winnaar en recordhouder Abdi keert met grootse plannen terug naar Marathon Rotterdam

De Belg Bashir Abdi won de 40ste editie van de Rotterdam Marathon
De Belg Bashir Abdi won de 40ste editie van de Rotterdam Marathon © Mischa Keemink (VK Sportphoto)
Bashir Abdi komt volgend jaar wederom naar de Marathon Rotterdam. De goedlachse Belg wist de editie van oktober 2021 met een parcours- en Europees record op zijn naam te schrijven en hoopt die prestatie volgend jaar te verbeteren.
Abdi maakte in 2018 zijn debuut bij de marathon van Rotterdam, waar hij ondanks een valpartij als achtste eindigde in 2.10.46. Uiteindelijk verpulverde Abdi in 2021 het parcoursrecord van 2.04.11 van Marius Kipserem door te finishen in 2.03.36. Daarmee werd Abdi de eerste Europeaan sinds de Spanjaard Fabián Roncero in 1998 die de Marathon Rotterdam op zijn naam schreef.
Na zijn recordrace kuste Abdi het 'heilige' asfalt van de Coolsingel en sprak hij het publiek enthousiast toe. "Ik heb van deze race genoten. Iedereen riep mijn naam. Kippenvel! Rotterdam is voor mij dé marathon, mijn thuismarathon", zei de Belg toen.
Bashir Abdi wint de Marathon Rotterdam in oktober 2021
In april van dit jaar finishte Abdi als vierde, waar zijn Nederlandse boezemvriend Abdi Nageeye er met de winst vandoor ging. De twee stonden vorig jaar ook al samen op het Olympische podium.
Op zondag 16 april komt Abdi dus voor de derde keer op rij naar de Marathon Rotterdam. Waar hij vanwege 'het snelle parcours, het uitbundige publiek en de voortreffelijke organisatie' zijn parcoursrecord wil verbeteren.
Bashir Abdi komt weer naar Marathon Rotterdam om eigen record te verbeteren

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl