112

Politie schiet verdachte neer na steekpartij in Rotterdam-Hillegersberg, ook agent gestoken

De Molenlaan is afgezet nadat agenten een verdachte van een steekpartij neerschoten
De Molenlaan is afgezet nadat agenten een verdachte van een steekpartij neerschoten © MediaTV
In Rotterdam-Hillegersberg aan de Molenlaan zijn maandagavond drie mensen neergestoken. De politie heeft de verdachte daarna neergeschoten. Alle betrokkenen zijn naar het ziekenhuis gebracht, de neergeschoten verdachte is zwaargewond. De andere drie zijn aanspreekbaar en niet in levensgevaar, volgens de politie.
Wat er is gebeurd aan de Molenlaan is nog grotendeels onduidelijk. Rond 18:30 uur is er in een woning iemand gestoken. Diegene vluchtte vervolgens naar buiten, waar een omwonende te hulp kwam. De omwonende werd toen door de verdachte ook gestoken. Agenten die ter plaatste kwamen, reden de verdachte tegemoet. Die bedreigde de agenten met een mes, waarna ook één van de agenten werd gestoken. Zijn collega heeft de verdachte toen neergeschoten.

'Vijf of zes keer geschoten'

Volgens een buurtbewoner die net thuiskwam toen de politie aan kwam rijden, stak de verdachte, een hele jonge man, net de straat over. Hij werd tegen de grond gereden door de politieauto, waarna de agenten uitstapten en riepen dat hij zijn wapen los moest laten. Daarna werd er vijf of zes keer geschoten. De buurtbewoner is op dat moment snel naar binnen gerend. Ze herkende de jongeman niet als een van haar buren.
Bij het incident zijn één vrouw en drie mannen gewond geraakt. De slachtoffers van de steekpartij, inclusief de agent, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ook de neergeschoten verdachte is naar het ziekenhuis, die raakte zwaargewond. Waar hij is geraakt kan de politie nog niet zeggen.

Onderzoek

De straat is afgesloten voor onderzoek, dat is overgenomen door de Rijksrecherche, onder leiding van het Openbaar Ministerie. Wanneer agenten betrokken zijn bij een incident, bijvoorbeeld door een wapen te trekken en te schieten, neemt de Rijksrecherche doorgaans het onderzoek over.