112

Opnieuw aanslag gepleegd op Surinaams afhaalrestaurant Lobi BBQ Rotterdam

Een agent bekijkt de schade aan het pand van Lobi BBQ in Rotterdam - MediaTV | Foto:
Een agent bekijkt de schade aan het pand van Lobi BBQ in Rotterdam - MediaTV
De eigenaar zegt niet te weten waarom zijn restaurantketen doelwit is van geweld, maar feit is dat de vestiging van Lobi BBQ in Rotterdam-West binnen anderhalve week opnieuw getroffen is door een aanslag. In de nacht van maandag op dinsdag ging daar een explosief af. Niemand raakte gewond.
Het pand aan de Claes de Vrieselaan is aan de buitenkant licht beschadigd; er sneuvelde onder meer een ruit. Dezelfde vestiging werd eind vorige maand beschoten en was door de Rotterdamse burgemeester daarom voor twee weken gesloten.
Niet alleen de Rotterdamse vestiging van het Surinaamse afhaalrestaurant werd die nacht onder vuur genomen; kogels troffen ook het filiaal van Lobi BBQ in Dordrecht. Er werd bij het pand aan de Spuiweg ook een explosief neergelegd, maar dat ontplofte niet.
Voor de deur van Lobi BBQ in Den Haag werd vrijwel gelijktijdig een verdacht pakketje gevonden. Niet lang daarna arresteerde de Haagse politie in de omgeving van dit afhaalrestaurant een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Hij zou zich verdacht hebben gedragen. De man zit nog steeds in voorarrest.
Horecaondernemer Gilermo Boldewijn heeft geen idee waarom zijn drie restaurants in Rotterdam, Dordrecht en Den Haag doelwit zijn van geweld. Naar eigen zeggen heeft hij geen vijanden of financiële problemen.
"Ik heb niemand wat aangedaan. Ik ga dus ook niet schuilen. Dat doe je alleen als je iets gedaan hebt", zei Boldewijn direct na de eerste aanslagen tegen RTV Dordrecht. "De enige aan wie ik geld schuldig ben is de bank. En dat is gewoon een normale bank. Geen louche zaken."
Boldewijn was dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl