NIEUWS

'Zoon stak moeder neer bij drama Molenlaan'

De Molenlaan in Rotterdam-Hillegersberg werd gedeeltelijk afgezet na de steekpartij
De Molenlaan in Rotterdam-Hillegersberg werd gedeeltelijk afgezet na de steekpartij © MediaTV
Onder de drie mensen die maandagavond in Rotterdam-Hillegersberg werden neergestoken, is de moeder van de dader. Buurtbewoners hebben Rijnmond verteld dat het de 19-jarige zoon is die in een woning aan de Molenlaan zijn 53-jarige moeder aanviel met een mes. Een toegesnelde buurman (44) en een agent werden ook neergestoken. De politie schoot de dader neer, die daarbij zwaargewond raakte.
De moeder, buurman en agent zijn aanspreekbaar en niet in levensgevaar, zo kon de politie maandagavond al melden. Over de toestand van de neergeschoten 19-jarige zoon kan justitie de ochtend na het drama niets zeggen. Justitie heeft het onderzoek overgenomen omdat de politie heeft geschoten. De Rijksrecherche voert dat onderzoek uit.
Belangrijkste vraag is wat er maandag aan het begin van de avond is gebeurd waardoor de zoon door het lint ging, en zijn moeder te lijf ging. Buurtbewoners houden het erop dat de jongen een psychose had. Ze vertellen ook dat de zoon na het neersteken van zijn moeder naar buiten vluchtte. Een buurman die de vrouw te hulp schoot, werd ook door de 19-jarige aangevallen. Ook hij raakte gewond.
Een agent in een politiewagen slaagde erin de jongen tegen de grond te rijden, maar toen die alsnog een agent wist te steken, trok een agent het dienstwapen en schoot gericht. Er werden volgens getuigen vijf of zes kogels afgevuurd.
De Molenlaan is afgezet nadat agenten een verdachte van een steekpartij neerschoten
De Molenlaan is afgezet nadat agenten een verdachte van een steekpartij neerschoten © MediaTV