112

112-nieuws: Bus rijdt kinderen aan in Dirksland | Mannen op heterdaad betrapt in drugsloods Capelle

Containers - Archieffoto
Containers - Archieffoto © Rijnmond
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van dinsdag 6 december.

18:17 - Bus rijdt kinderen aan in Dirksland

Een lijnbus heeft in Dirksland twee kinderen aangereden. Het gaat om een jongen en een meisje van ongeveer 10 jaar, zegt de politie. De jongen is met een traumahelikopter naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht.

17:34 - Twee mannen op heterdaad betrapt in drugsloods Capelle

In een loods in Capelle aan den IJssel zijn dinsdagochtend een grote hoeveelheid drugs en een vuurwapen gevonden. Twee mannen van 37 en 38 jaar uit Rotterdam waren op dat moment in de loods aanwezig. Zij zijn aangehouden. Het pand aan de Burgemeester Schalij\laan was onderdeel van een ondermijningsonderzoek.

16:30 - Drugspand in Dordrecht drie maanden dicht

Een woning aan de Torenstraat in Dordrecht moet van de Dordtse burgemeester Kolff drie maanden dicht. In het pand heeft de politie bij een controle een grote lading harddrugs gevonden, die bestemd zou zijn voor de handel. Met de sluiting wil de burgemeester laten zien dat tegen drugshandel hard wordt opgetreden, laat de gemeente Dordrecht weten.

16:00 - Verdachte explosieve stof Spijkenisse langer vast

De 33-jarige man die donderdag werd aangehouden aan de Mizarstraat in Spijkenisse, blijft nog zeker twee weken vast zitten. De 32-jarige vrouw die ook werd aangehouden, is vrijgekomen. Beiden zijn afkomstig uit Spijkenisse.
De man en de vrouw werden verdacht van bedreiging met een alarmpistool. In de woning werden later meerdere doses van de zeer explosieve stof TATP gevonden, waarvoor bewoners van de flat moesten worden geëvacueerd. Defensie heeft de explosieve stof daarna gecontroleerd tot ontploffing gebracht.
De stof wordt veel gebruikt door amateurs die een bom willen maken. Het materiaal is erg explosief en kan bij het minste of geringste afgaan. De stof werd gevonden na aanslagen door IS in Syrië, Parijs en Brussel. De politie benadrukt dat terrorisme in deze zaak niet aan de orde is.
In de flat in Spijkenisse wordt onderzoek gedaan naar mogelijke explosieven
In de flat in Spijkenisse wordt onderzoek gedaan naar mogelijke explosieven © Rijnmond

13:30 - Korte brand op binnenvaartschip

Er is brand geweest op een binnenvaartschip dat op het droge ligt in de Rotterdamse Waalhaven. Het vuur brak uit toen er laswerkzaamheden aan de gang waren in de machinekamer. De brandweer was redelijk snel klaar met blussen. Volgens de Veiligheidsregio was er in de omgeving wat rook te zien. Er zijn er geen gewonden gevallen.
De brandweer had het vuur snel onder controle
De brandweer had het vuur snel onder controle © MediaTv

12:15 - Twee vrouwen opgepakt op verdenking van invoer harddrugs

Een speciaal team van politie, justitie en de FIOD -het Combiteam Havens- heeft een 43-jarige douanier uit Rotterdam en een 48-jarige andere Rotterdamse vrouw aangehouden. De douanier wordt onder meer verdacht van corruptie, witwassen en het meewerken aan de invoer van harddrugs. Er is niet bekend gemaakt wat de verdenking tegen de andere Rotterdamse is. De twee zitten vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.
De afgelopen jaren zijn regelmatig douaniers aangehouden en veroordeeld voor corruptie. Ze vertelden drugscriminelen bijvoorbeeld welke containers gecontroleerd werden, waar op het haventerrein hun container met drugs stond of ze lieten drugstransporten door. Vorig jaar concludeerde KPMG na een groot onderzoek dat de corruptiebestrijding binnen de douane te beperkt is, waardoor alle werknemers van de douane interessant kunnen zijn voor criminelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl