WIELRENNEN

Wooning Zesdaagse van Rotterdam is terug: 'Drie jaar naar uitgekeken'

Niki Terpstra neemt tijdens komende Zesdaagse afscheid als profrenner
Niki Terpstra neemt tijdens komende Zesdaagse afscheid als profrenner © Orange Pictures
Na bijna drie jaar afwezigheid vanwege coronavirus is de Wooning Zesdaagse terug. Deze avond gaan de deuren van Rotterdam Ahoy tot en met zondag open voor het wielerspektakel. Organisator Michael Zijlaard is dolgelukkig: "Het voelt heel raar, ik ben heel blij dat we van start gaan."
Lachend geeft Zijlaard aan dat hij er drie jaar naar uit heeft gekeken. Tegelijk zegt hij dat het een lange en moeizame tijd is geweest. "Er is veel veranderd, er zijn zesdaagses gesneuveld als gevolg van corona. Maar het baanwielrennen op zich zit in de lift. Je ziet wel dat het goed zit met de sport en de Nederlanders doen het ook goed."
De Zesdaagse van Rotterdam werd altijd in januari verreden, totdat de organisatie het evenement in 2020 naar december verplaatste. Dat had het jaar moeten worden van twee edities in één jaar, maar na de Zesdaagse van januari 2020 kwam die in december er vanwege de coronacrisis niet. Deze dinsdag start dus eindelijk de eerste decembereditie.
De komende dagen zijn verschillende grote namen te spotten in Ahoy. Zo neemt Niki Terpstra, in het verleden onder meer winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, tijdens de Rotterdamse Zesdaagse afscheid als profrenner. Ook Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en de Italiaanse topsprinter Elia Viviani geven acte de présence.
In januari 2011 maakte Rijnmond tijdens de Zesdaagse een reportage met de Fransman Grégory Baugé, destijds wereldkampioen sprint.
Portret Grégory Baugé, voormalig wereldkampioen sprint