CRIMINALITEIT

Opsporing Verzocht: 10.000 euro uit voor tip die leidt tot aanhouding van ontsnapte tbs'er Sherwin Windster

Sherwin Windster
Sherwin Windster © Politie
Voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van Sherwin Windster uit Spijkenisse is dinsdagavond 10.000 euro in het vooruitzicht gesteld. Dat gebeurde in het tv-programma Opsporing Verzocht. Windster ontsnapte in juni uit de Pompekliniek in Nijmegen. Intussen is het tipgeld voor de oplossing van de moord op Johnny Henriques in Dordrecht met 5.000 euro verhoogd.
Sherwin Windster (27) werd in 2019 veroordeeld tot 5,5 jaar cel en tbs voor een gewapende overval in Tilburg waarbij hij iemand doodschoot. Hij deed dat terwijl hij op verlof was van zijn jeugd-tbs in De Hartelborgt in Spijkenisse. Daar zat hij vast voor doodslag, gepleegd toen hij 17 jaar was.
Op 21 juni 2022 wist Windster samen met een kompaan te ontsnappen uit de Pompekliniek in Nijmegen. Het duo kroop door een hek, waar iemand een gat in had geknipt en ging er vandoor in een gereedstaande vluchtauto. De tbs'er met wie Windster ontsnapte, zit alweer vast. Windster dus niet. Hij staat sinds kort op de Nationale Opsporingslijst.
Sherwin Windster is de neef van Kendrick M., die vorige week ook uit de Pompekliniek ontsnapte en daarna een ex-partner neerstak in Soest.
Intussen heeft de politie het tipgeld in een andere zaak verhoogd. Het gaat om de moord op Johnny Henriques in Dordrecht. De beloning was eerst 15.000 euro, dat wordt nu 20.000.
Johnny Henriques
Johnny Henriques © Politie
Henriques (42) werd op 25 april 2020 vlak voor zijn appartement in de Van Heemskerckstraat doodgeschoten. Zijn broer was een maand eerder onder vuur genomen bij winkelcentrum Crabbehof. Hij overleefde de aanslag.
In Opsporing Verzocht vertelde de politie dinsdagavond dat er waarschijnlijk een verband is tussen de aanslag op Johnny Henriques en een andere fatale beschieting in Dordrecht: die op Remsley Eisden. Hij werd in de nacht van 15 op 16 oktober onder vuur genomen in de Van den Tempelstraat. Eisden zat in een geparkeerde auto en had geen schijn van kans.
De beschietingen van Eisden en Henriques zouden het gevolg zijn van een ruzie tussen twee rivaliserende groepen in Dordrecht.