nieuws

Heerjansdam boos op Zwijndrecht

servicewinkel.jpg
servicewinkel.jpg
ROTTERDAM - De bewoners in het dorpje Heerjansdam zijn boos. De gemeente Zwijndrecht heeft namelijk bekendgemaakt dat de servicewinkel in het dorp gaat sluiten.
Er is over die beslissing geen overleg geweest met de dorpsraad van Heerjansdam en die heeft nu een boze brief gestuurd aan de Zwijndrechtse gemeenteraad.
Nadat het in 2003 fuseerde met Zwijndrecht en het gemeentehuis werd gesloten, kreeg Heerjansdam een servicewinkel, waar de bijna 4 duizend inwoners terecht kunnen voor rijbewijzen en paspoorten. Ook kan men er terecht voor bankhandelingen van de Rabobank.
Volgens de dorpsraad is het onjuist dat er maar weinig mensen komen en is een gevolg van de sluiting dat bewoners nu zo’n tien kilometer moeten reizen naar Zwijndrecht. Met name voor ouderen is dat behoorlijk lastig. De dorpsraad heeft als alternatief voorgesteld om een loket te openen in een kantoortje van de woningbouwvereniging.
Verschillende politici in de gemeenteraad van Zwijndrecht hebben het inmiddels al opgenomen voor de bewoners van Heerjansdam.
Jelle Gunneweg sprak in "wakker@rijnmond.nl" met leden van de dorpsraad