NIEUWS

112-nieuws: Twee etages wiet in nieuwbouwhuis in Vlaardingen | Medewerker stomerij worstelt met overvallers die vuurwapen bij zich hebben

In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van woensdag 7 december.

18:00 - Medewerker stomerij worstelt met daders bij gewapende overval in Rotterdam

Een 43-jarige medewerker van een stomerij op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam heeft zich woensdag flink verzet toen hij rond 18:00 uur werd overvallen. Hij ging een worsteling met de daders aan. Die hadden een vuurwapen bij zich en bedreigden hem daarmee.
De man raakte niet gewond. De overvallers gristen wat persoonlijke spullen van hem mee en gingen er vandoor. Ze vluchtten in de richting van de Claes de Vrieslaan en de Volmarijnstraat. Daar zijn ze vermoedelijk op een scooter zonder licht gestapt, laat de politie weten.

15:40 - Politie stuit op wietkwekerij in Vlaardingen

In de Jan de Rooijstraat in Vlaardingen hebben agenten woensdagmiddag een wietkwekerij ontdekt. In het nieuwbouwhuis stonden twee etages vol met planten, zegt een getuige. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip.
De politie gaat het huis in de Jan de Rooijstraat binnen
De politie gaat het huis in de Jan de Rooijstraat binnen © MediaTV

15:15 - Bewoner bejaardenhuis raakt duizenden euro's kwijt door babbeltruc

De bewoner van een bejaardencomplex in Spijkenisse is duizenden euro's kwijtgeraakt door een babbeltruc. Twee mannen belden bij het complex in de wijk Groenewoud aan en deden zich voor als medewerkers van het waterleidingbedrijf. Terwijl de ene de waterleiding controleerde, doorzocht de andere de woning en nam duizenden euro's mee. De mannen zijn volgens het slachtoffer tussen de 20 en 25 jaar.

10:36 - Meisje uit Dirksland weer thuis na aanrijding met bus, jongen nog in ziekenhuis

Het meisje (12) dat gisteren is aangereden door een lijnbus in Dirksland, is weer thuis. Dat meldt de politie. Het jongetje (11), dat ook werd aangereden ligt nog altijd in het ziekenhuis. Hoe hij eraan toe is, is niet duidelijk. Het ongeluk gebeurde gisteren aan het begin van de avond op de Boezemweg in Dirksland. De twee werden op een kruising aangereden door een bus. De vrouwelijke chauffeur (Sommelsdijk, 55 jaar) van de bus heeft bij de politie een verklaring afgegeven.
De jongen werd met een traumahelikopter van Dirksland naar het Erasmus MC in Rotterdam overgebracht.
Onderzoek bij op de plek van het ongeluk
Onderzoek bij op de plek van het ongeluk © AS Media

00:00 - Beschietingen in Spijkenisse en Krimpen aan den IJssel door dezelfde mensen uitgevoerd

De mensen die achter de beschieting zitten van een huis aan de Gouwestraat in Spijkenisse, zijn waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de beschieting van een huis in Krimpen aan den IJssel. Dat heeft de politie gezegd.
Beide woningen werden eind november ook beklad met teksten als 'Tik Tak' en 'Laatste keer'. Het huis aan de Acacia in Krimpen werd afgelopen zomer ook al twee keer beschoten.
In het programma Opsporing Verzocht zei de politie dat ze ervanuit gaan dat dezelfde dadergroep achter de beschietingen zit. Er is niets gezegd over het motief voor het vuurwapengeweld.
De bekladding van het huis in Krimpen
De bekladding van het huis in Krimpen © MediaTV

00:00 - Vijftienduizend euro voor wie helpt de moordenaar van Jaison Sanches te vinden

Politie en justitie hebben een beloning van vijftienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding voor een liquidatie op het Tiendplein in Rotterdam-Centrum, eind oktober.
Volgens de politie is er na een eerdere uitzending van Opsporing Verzocht een naam van een schutter genoemd door een tipgever. Maar de beller was zo moeilijk te verstaan, dat de politie opnieuw op zoek is naar deze tipgever.
Het slachtoffer, Jaison Sanches, werd op 29 oktober van dichtbij doodgeschoten, terwijl hij stond te praten met wat andere mannen op het Tiendplein. De politie houdt er rekening mee dat hij niet echt échte doelwit was.
Bloemen op de plek waar Jaison werd doodgeschoten
Bloemen op de plek waar Jaison werd doodgeschoten © Rijnmond