NIEUWS

Het weer van vandaag: wisselend bewolkt met enkele buien

Weerbeeld woensdag 7 december
Weerbeeld woensdag 7 december © Rijnmond
Het is vandaag wisselend bewolkt met verspreid over de regio enkele buien. De temperatuur komt vanmiddag nog uit op ongeveer 7 graden. Er staat een zwakke tot matige en aan zee matig tot vrij krachtige wind uit richtingen tussen west en noordwest.
Vanavond en vannacht is het veranderlijk bewolkt met enkele buien waarbij de kans op korrelhagel en natte sneeuw toeneemt. De temperatuur varieert van 5 graden langs de kust tot iets boven het vriespunt in het oosten van de regio. De wind waait zwak uit het westen. Langs de kust staat een matige noordwestenwind.
Morgen is er veel bewolking en trekken enkele winterse buien over de regio. In de loop van de middag wordt het droger met enkele opklaringen. De temperatuur komt uit op een graad of 5. In de avond ligt de temperatuur rond het vriespunt en kan het lokaal glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Er waait een zwakke en aan zee matige wind uit noordwest tot zuidwest.

Vooruitzichten

Op vrijdag en in het weekend hebben we te maken met licht winters weer of kwakkelweer. Het betekent dat de temperatuur in de middag uitkomt tussen 3 en 5 graden. In de nacht en ochtend vriest het licht met minima tussen het vriespunt en -3 graden. Het bijbehorende weerbeeld is rustig en droog met in de nacht en ochtend kans op mist, die mogelijk lang kan blijven hangen. In de middag is er ook af en toe zon. De hoeveelheid zon/bewolking is op dit moment erg onzeker.

Gemiddelde temperatuur

Tussen 1 en 10 december bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 7,5 graden en de minimumtemperatuur 2,4 graden. Er valt gemiddeld 27,8 mm neerslag.