FEYENOORD

Ineens traint Feyenoord-verdediger Hancko met kinderen mee: 'Ik geniet er echt van'

David Hancko is het middelpunt van de aandacht bij de kinderen van de Feyenoord Street League
David Hancko is het middelpunt van de aandacht bij de kinderen van de Feyenoord Street League © Rijnmond
De kinderen van de Feyenoord Street League kregen woensdagmiddag een leuke verrassing. Niemand minder dan David Hancko kwam op Sportplaza Feyenoord even meetrainen met de jongens en meisjes.
Aan het einde van de middag stapt een verlegen jongetje op Hancko af. Hij wil graag met de grote verdediger van Feyenoord op de foto, maar het kleine ventje spreekt niet zo goed Engels. "Zeg maar 'Picture!', dan begrijpt hij het wel", zegt iemand langs de kant. Hancko heeft door wat de bedoeling is en poseert zonder morren met de jongen.
De Slowaak twijfelde geen moment toen hij gevraagd werd om mee te trainen met de kinderen van de Feyenoord Street League, een straatvoetbalcompetitie. Aan de hand van sportieve en maatschappelijke activiteiten kunnen kinderen punten verdienen, die meetellen voor de algemene ranglijst. Het meedoen aan deze training levert de kinderen dus ook punten op.
Kijk hieronder naar de reportage over Hancko bij de Feyenoord Street League:
David Hancko traint mee met de Feyenoord Street League: 'Ik geniet ervan'
Hancko leert de kinderen graag wat bij. "Zo vragen ze aan mij hoe je bijvoorbeeld je aanname kunt verbeteren", legt hij uit. "Ik denk dat de Feyenoord Street League hen de aanzet kan geven om zich te ontwikkelen en gretig te zijn. Niet alleen om plezier in het voetballen te hebben, maar misschien ook om bijvoorbeeld later aan te sluiten bij de Feyenoord Academy."

'Alsof een droom is uitgekomen'

Zelf maakt Hancko ook een prima ontwikkeling bij Feyenoord door. De 24-jarige Slowaak kwam afgelopen zomer over van Sparta Praag en maakt indruk in De Kuip. "Het kon niet beter gaan voor mij", zegt Hancko over zijn eerste maanden in Rotterdam. "Als je een transfer maakt, dan weet je nooit wat er gaat gebeuren. Een nieuwe omgeving, nieuwe mede-spelers en een nieuwe trainer", somt Hancko op, die daarom een afwachtende houding aannam.
David Hancko over zijn ontwikkeling bij Feyenoord: 'Alsof een droom is uitgekomen'
Het was van belang dat hij veel minuten zou gaan maken. Iets wat Hancko vanaf het begin al doet. "Vanaf toen ging het al vrij goed, ook in de Europa League. Het is alsof een droom voor mij is uitgekomen. Hier heb ik aan gedacht." Maar Hancko benadrukt dat hij slechts een seizoenshelft erop heeft zitten. De Slowaak kan naar eigen zeggen nog genoeg leren bij de Rotterdammers. "Maar het smaakt naar meer."
Na veertien wedstrijden is Feyenoord de koploper van de eredivisie. Of de Rotterdamse club daar aan het einde van het seizoen ook staat, dat weet hij nog niet. "Het gaat erom dat we de tweede seizoenshelft goed beginnen", zegt Hancko, die het drukke competitieprogramma aanhaalt. "We moeten alles wedstrijd voor wedstrijd benaderen."
Maar Hancko heeft na het interview eerst nog een andere taak: de honderden kinderen blij maken met een handtekening of een foto. En dat is voor de revelatie van Feyenoord allerminst een probleem.