ROTTERDAM

Hier kwam de mysterieuze Marokkaanse politiewagen na voetbalwedstrijd vandaan

De als 'Marokkaanse politieauto' bestickerde Mercedes.
De als 'Marokkaanse politieauto' bestickerde Mercedes. © Rijnmond
Een 'Marokkaanse politieauto' was dinsdagavond een 'hit' tijdens de festiviteiten in Rotterdam-Centrum na de voetbalwedstrijd Marokko - Spanje. Een dag later werd de Mercedes de parkeergarage van de Rotterdamse politie binnengereden. De bestickerde huurwagen met Duits kenteken is bij een controle tijdelijk in beslag genomen, omdat het zwaailicht eerder was gebruikt.
Eigenaar Eymen Hitli van het Dordtse verhuurbedrijf Sky: "Ik reed over de Erasmusbrug toen ik een volgteken kreeg. Het was een algemene controle, werd mij verteld. Vervolgens ging het over het zwaailicht op de Mercedes AMG. Het zit er puur ter decoratie, maar ik heb het dinsdag wel even gebruikt. En de politie wilde ook de papieren zien als bewijs dat ik met deze auto in Nederland mag rijden."
De 'Marokkaanse politiewagen' na de wedstrijd op Snapchat:

Promotiestunt

Donderdag meldde Hitli zich op het politiebureau met de benodigde documenten. Aan het einde van de middag kreeg Hitli zijn wagen terug.
Het tot een Marokkaanse politieauto bestickeren van de Duitse Mercedes was een promotiestunt voor zijn autoverhuurbedrijf, geeft de slimme zakenman toe. "En ik doe het natuurlijk ook voor ons Marokkaanse volk."
Voor vrijdagavond, na de wedstrijd van Oranje tegen Argentinië, komt er opnieuw een verrassing, vertelt hij op Radio Rijnmond. Desgevraagd 'iets met een auto en oranje stickers'. En de Marokkaanse nep-politiewagen rijdt waarschijnlijk zaterdag weer, na Marokko-Portugal.

Viral op TikTok en Instagram

Dinsdagavond, tijdens de festiviteiten na de winst van Marokko op Spanje, trok zijn voertuig in het centrum van Rotterdam veel bekijks. Veel mensen wilden met de auto op de foto.
"De foto's zijn viral gegaan op Tiktok en Instagram: van Europa tot Marokko. De mensen vinden het bijzonder. Ik heb 'm pas twee weken. Ik was pas in de 70ste minuut van de wedstrijd klaar met bestickeren. Toen had Marokko ook nog kunnen verliezen."
Hier reed de politiewagen op het Hofplein (op 9 seconden):
Hitli heeft in de vloot van zijn bedrijf nog een politieauto. "En donderdag komt de derde", vertelt hij. "In totaal hebben we zeven auto's."
Mensen hoeven hem overigens niet te bellen om te vragen of de wagens zaterdag tijdens Marokko-Portugal beschikbaar zijn; ze zijn verhuurd.
De politie laat weten dat de auto niet in beslag is genomen. "Dat heet ter zaakwaarneming. We wilden nog even wat papieren van meneer zien. Dinsdag is het zwaailicht gebruikt. Dat is in Nederland voorbehouden aan een paar soorten voertuigen."