112

112-nieuws: Onderwereldbankiers blijven in voorarrest | Klusjesman villa Kinderdijk langer in cel voor betrokkenheid bij fatale beschieting

Forensische experts van de politie onderzoeken op 20 november in Zuidland de plaats waar is geschoten
Forensische experts van de politie onderzoeken op 20 november in Zuidland de plaats waar is geschoten © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van donderdag 8 december.

22:00 - Vermeende Rotterdamse onderwereldbankiers blijven in voorarrest

De twee Rotterdammers die eind vorige maand op luchthaven Schiphol werden opgepakt, blijven langer in de cel. Het duo van 38 en 39 jaar wordt beschuldigd van het witwassen van tientallen miljoenen euro's. Justitie denkt dat de Rotterdammers deel uitmaken van een criminele organisatie die optreedt als ondergrondse bank. Via zo'n bank kunnen criminelen grote hoeveelheden cash verplaatsen tussen landen. Het contante geld is voornamelijk afkomstig uit de drugshandel, zegt justitie.
Het duo verbleef grotendeels in het buitenland. Hun woningen zijn doorzocht. Het onderzoek naar de Rotterdammers startte ruim een jaar geleden. Een van de verdachten maakte gebruik van een versleutelde telefoon.

21:40 - Klusjesman Kinderdijk (77) twee weken langer vast

De Alblasserdammer die wordt verdacht van het doodschieten van een 74-jarige man in een villa in Kinderdijk blijft veertien dagen langer in voorarrest. Het slachtoffer woonde in België. Hij en de bewoonster van de afgelegen villa aan de Puntweg lagen te slapen toen ze werden overrompeld door een of meerdere daders. Het slachtoffer werd in zijn hoofd geschoten en overleed enkele dagen later. De bewoonster bleef ongedeerd.
De politie in Limburg hield zaterdag de 77-jarige inwoner van Alblasserdam aan. Volgens alblasserdamsnieuws.nl is de bejaarde man een goede vriend en tevens klusjesman van de 75-jarige bewoonster van de villa. Buurtbewoners zeggen dat de man en de vrouw ook wel eens samen wandelden. "Hij is een allervriendelijkste man. Ik kan me niet voorstellen dat hij iemand iets aan zou doen", zegt een van hen.

17:45 - Poging gewapende overval Ridderkerk

Twee mannen met bivakmutsen hebben aan het einde van de middag geprobeerd een 41-jarige Ridderkerker te beroven. Daarbij is ook geschoten, maar niemand raakte gewond. Het slachtoffer had net zijn auto voor zijn woning aan de Merel geparkeerd, toen de mannen op hem afkwamen. Ze zijn er zonder buit vandoor gegaan. De politie is nog naar ze op zoek.
De politie doet onderzoek aan de Merel in Ridderkerk na de mislukte gewapende overval
De politie doet onderzoek aan de Merel in Ridderkerk na de mislukte gewapende overval © MediaTV

16:50 - Voorarrest Capelse bandenprikker met 90 dagen verlengd

De 34-jarige man die eind vorige maand werd opgepakt voor het vernielen van honderden auto's blijft 90 dagen langer in de cel. De inwoner van Capelle aan den IJssel heeft volgens de politie toegegeven dat hij in zijn woonplaats en in de naastgelegen Krimpenerwaard honderden auto's heeft beschadigd. De teller van het aantal aangiftes tegen de man staat op meer dan 250. Waarom hij de banden lek stak, is niet duidelijk.
De vandaal liep tegen de lamp door een tip van een buurtbewoner. Die betrapte de Capellenaar op heterdaad in Krimpen aan den IJssel. De politie wist hem even later aan te houden in Krimpen aan de Lek.

16:15 - Man ernstig gewond tijdens zaagcursus Biesbosch

In de Dordtse Biesbosch is iemand aan het begin van de middag gewond geraakt tijdens zaagwerkzaamheden. De man kreeg een stuk hout op zijn lichaam; hij liep daarbij volgens de politie 'aanzienlijk letsel' op. De lokale omroep RTV Dordrecht meldt dat het ongeval gebeurde tijdens een zaagcursus.

15:55 - Verdachten van moord in Zuidland langer in de cel

De twee verdachten die zijn opgepakt voor de moord op Danny de V. in Zuidland blijven drie maanden langer in voorarrest. Dat heeft justitie zojuist bekendgemaakt. Het gaat om een 35-jarige man uit Weert en een 45-jarige Zuidlander.
Slachtoffer Danny de V. (41) werd op 20 november vlakbij zijn huis neergeschoten en overleed ter plekke. Op 5 december had De V. zich voor de rechter moeten verantwoorden in een drugsproces.
De vermoedelijke schutter ging er na de liquidatie met grote snelheid vandoor en crashte later in het Europoortgebied. Daar arresteerde de politie de man uit Weert. De andere verdachte is een bijna-buurman van Danny de V.
De politie onderzoekt de plaats waar Danny de V. is doodgeschoten
De politie onderzoekt de plaats waar Danny de V. is doodgeschoten © MediaTV

11:30 - Brandweer ontruimt gymzaal in Rotterdam-Zuidwijk vanwege 'vreemde geur'

De brandweer heeft een de gymzaal van een school in Rotterdam-Zuidwijk ontruimd. In de kleedkamer was een vreemde geur te ruiken. Ook klaagden leerlingen over een branderig gevoel in de luchtwegen en tranende ogen. Tijdens de les hadden zeven meisjes last van klachten. Twee ambulances waren opgeroepen. De meisjes zijn nagekeken en hoefden niet naar het ziekenhuis. De gymzaal van de school aan de Schere is nu afgesloten.
De brandweer heeft metingen verricht, maar heeft niets kunnen vinden. Ook niet in de kleedkamer van de meisjes. De oorzaak van de klachten blijft onduidelijk.

00:00 - Telefoondief in Rotterdam aangehouden dankzij 'zoek mijn iPhone'

De afgelopen nacht deed een vrouw aangifte van diefstal bij de marechaussee op Schiphol van haar mobiele telefoon. Een onbekende man was tegen haar aan gebotst op station Rotterdam Centraal. Later in de trein merkte ze dat ze niet langer in bezit was van haar telefoon. De marechaussee kon zien dat de mobiele telefoon zich bevond in het centrum van Rotterdam. Vervolgens werd contact opgenomen met de Rotterdamse politie die na kort zoeken de verdachte vond. Een motorrijder van de politie is toen naar Schiphol gereden om de mobiele telefoon te overhandigen aan de eigenaresse.

20:00 - Dierenambulance belandt op z'n kant in sloot in Nieuw-Lekkerland

Een dierenambulance is woensdagavond in een sloot beland langs de Zijdeweg in Nieuw-Lekkerland. De medewerkers zijn ongedeerd gebleven. Een deel van de Zijdeweg werd enige tijd afgesloten. De politie was ter plaatse en hielp bij de afhandeling van het ongeval.
Dierenambulance in de sloot bij Nieuw-Lekkerland
Dierenambulance in de sloot bij Nieuw-Lekkerland © ZHZ-actueel

19:00 - Leerlingen geschorst na vondst mesjes in schoolkluis

Twee leerlingen van middelbare scholen in Spijkenisse zijn geschorst na de vondst van een mesje in hun kluis. Dat meldt de politie. Bij de controle van 3000 kluisjes en 425 tassen op diverse scholen werden de voorwerpen gevonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl