IKAZIA ZIEKENHUIS

Ikazia Ziekenhuis gered met meer geld van verzekeraars

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam-Zuid
Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam-Zuid © Ikazia
Het Ikazia-ziekenhuis is uit de financiële problemen. De vijf grootste zorgverzekeraars gaan akkoord met het herstelplan dat is opgezet door het ziekenhuis. Daarmee is het Rotterdamse ziekenhuis verzekerd van genoeg financiële steun, de komende jaren.
Het Ikazia maakte deze zomer bekend dat er sprake was van financiële problemen. In 2021 werd er een verlies geleden van 8,5 miljoen euro, mede door de aanleg van een nieuwe vleugel.
De ING-bank heeft toen het ziekenhuis uitstel gegeven tot het eind van dit jaar om met een herstelplan te komen. De vijf grootste zorgverzekeraars hebben aangegeven dat het herstelplan er goed uitziet. Daarmee is er ook een akkoord bereikt.
Zo is met de zorgverzekeraars afgesproken dat het Ikazia met terugwerkende kracht meer geld krijgt voor de geleverde zorg. Eerder werd al een verpleegafdeling gesloten. In het herstelplan gaan geen banen verloren.

'Langs de afgrond'

Volgens waarnemend bestuurder Rik Riemens zijn het hele zware tijden geweest voor het ziekenhuis. "We komen uit een heel somber financieel scenario waarbij we langs de afgrond van faillissement zijn gegaan. Er zijn moeilijke keuzes geweest. Het behoud van zoveel mogelijk van onze collega's is altijd het uitgangspunt geweest."
Sommige medewerkers van het Ikazia-ziekenhuis moesten aan de slag op een andere afdeling. Volgens Riemens richt het ziekenhuis zich nu meer op chronische zorg en verdere samenwerking in de regio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl