ROTTERDAM

Eigenaar stomerij worstelt met overvallers: 'De een had een revolver, de ander een pistool'

De eigenaar van stomerij Zeelenberg op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is woensdagavond overvallen. Hij gaf zich niet zonder slag of stoot over, maar raakte wel z'n Rolex kwijt.
"Ik zat rustig achter in mijn zaak te werken. Ik deed wat administratie en hoorde de deurbel gaan", vertelt Willem-Jan Zeelenberg. "Ik dacht nog: 'Ik maak even mijn ding af', maar ineens stonden er twee mannen naast me. Ze vielen me aan en riepen: 'Je horloge, je horloge!' Dat was een Rolex. Ik verdedigde me nog even. Maar toen zag ik dat de één een revolver had en de ander een pistool. Ik mijn horloge afgedaan en meegegeven aan die jongens."
De daders pakten ook zijn telefoon mee en gingen er vandoor. Zeelenberg raakte bij de overval niet gewond, maar stond erna wel te trillen als een rietje. "Ik ben naar buiten gelopen en heb daar direct twee mannen op straat gevraagd om 112 te bellen. Toen was de politie er al snel en later ook nog de recherche met forensische onderzoekers. Ik heb aangifte gedaan en heb nieuwe sloten op de deur gezet", zegt hij.
De daders zouden gevlucht zijn in de richting van de Claes de Vrieselaan en de Volmarijnstraat. Daar zijn ze vermoedelijk op een scooter zonder licht gestapt, laat de politie weten. Zeelenberg verwacht niet dat hij zijn horloge ooit nog terug ziet. "Hoop is er altijd", grinnikt hij als een boer met kiespijn. "Ik stel me er weinig van voor. Ik denk dat het horloge ergens in het illegale circuit verdwijnt en niet meer boven water komt."