Spijkenissers verstoren installatie burgemeester Marcouch

De politie heeft een man en een vrouw uit Spijkenisse opgepakt, omdat de twee in Arnhem de installatie van burgemeester Ahmed Marcouch verstoorden. Samen met een andere man bliezen ze op fluitjes en riepen ze 'Marcouch wegwezen'.

De drie werden daarna naar buiten geleid en opgepakt door de politie voor het verstoren van een raadsvergadering. De drie verklaarden dat ze van Pegida Nederland zijn.

Pegida en de PVV protesteren al langer tegen de benoeming van de PvdA-burgemeester met Marokkaanse achtergrond.

Marcouch noemde het in zijn installatierede ''een schande dat de Haagse Wilders van de Arnhemse geschiedenis van strijdbaarheid en moed totaal geen besef bleek te hebben, toen hij kwam demonstreren tegen deze burgemeester die uit volle overtuiging trouw zweert aan wet en vaderland.'' De PVV wil in Arnhem meedoen aan de volgende raadsverkiezingen.

Veel PvdA-prominenten, zoals de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, Job Cohen, Lilianne Ploumen, Jetta Klijnsma en Gerdi Verbeet, waren vrijdag in Arnhem om hun partijgenoot te feliciteren. Marcouch volgt Herman Kaiser op, die zijn ambt om gezondheidsredenen moest neerleggen.

Omroep Gelderland heeft videobeelden van de verstoring.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: