BUREAU RIJNMOND

Bejaard echtpaar getraumatiseerd na bankfraudetruc

Echtpaar getraumatiseerd na babbeltruc
Echtpaar getraumatiseerd na babbeltruc © Bureau Rijnmond
Nadat ze het slachtoffer zijn geworden van bankfraude is een een bejaard echtpaar van 87 jaar uit Dordrecht doodsbang om naar buiten te gaan.
Ze krijgen op zondagavond 30 oktober omstreeks 23.00 uur een telefoontje van iemand die zegt een bankmedewerker te zijn. Er zou geprobeerd zijn om van hun rekening geld af te schrijven. Om dat te voorkomen is hun rekening geblokkeerd.
De slachtoffers wordt verzocht om pas en pincode af te geven aan iemand die korte tijd later bij hen langs zou kunnen komen. Dat vindt het echtpaar te gortig en er wordt afgesproken dat er op maandag 31 oktober iemand de spullen komt ophalen. Nadat dit is gebeurd wordt er korte tijd later bij de Mediamarkt in Dordrecht tweemaal tevergeefs geprobeerd artikelen af te rekenen met de bankpas van het echtpaar. Pinnen bij een geldautomaat in dezelfde straat lukt echter wel. En zo raakt het echtpaar geld kwijt.
Het gezicht van de persoon die pint wordt nu nog geblurd getoond omdat wordt vermoed dat hij minderjarig is. Meldt hij zich niet of wordt hij niet herkend, dan laten we hem in een volgende aflevering van Bureau Rijnmond ongeblurd zien.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000