CHRISNATUURLIJK

Naar de groene kerstmarkt met Chris Natuurlijk van 10 december

kersttak
kersttak © Pixabay
Begin je weekend zaterdag om 08:00 uur met Chris Natuurlijk op de groene kerstmarkt, een roman en een dichtbundel die hetzelfde verhaal vertellen en de kunst van het zelf maken van zuurkool en ander zuurgoed.
Op de groene kerstmarkt in Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam-Kralingen zoekt Jet Manrho een groen alternatief voor de kerstboom. Zal zij het vinden tussen de vers geknipte takken van dennen, sparren, coniferen en hulst uit de botanische tuin? Tuinman Mark Démoed helpt een handje met zoeken. En een leuke verrassing: de eerste vijf bezoekers die zich op zaterdag 10 of zondag 11 december melden bij de entree van Trompenburg Tuinen met het codewoord ilex, wacht een kleine , groene surprise.
Tuinman Mark Démoed en Jet Manrho
Tuinman Mark Démoed en Jet Manrho © Rijnmond

Zo blijven groenten langer houdbaar

Wat doe je met restjes groenten? Weggooien is zonde, je kunt groenten en fruit ook fermenteren en dus langer houdbaar maken. Hoe het moet, dat leer je van Sanne Zwart en haar nieuwe boek Zuurgoed.
Zuurgoed van Sanne Zwart
Zuurgoed van Sanne Zwart © Rijnmond

Goedgekeurd door de vegetarische mascotte

Chris Natuurlijk brengt een bezoek aan de werkplaats van Sanne aan de Rotterdamse Coolhaven, voor de gelegenheid omgedoopt tot Koolhaven. Van de zuurkool met Indiase kruiden van Sanne maakt Tineke de Lange van Tien kookt vegetarisch een vegetarische variant op het klassieke broodje zuurkool met worst. Het recept van dit broodje zuurkool met rookwortel, mosterdkaviaar en currymayonaise vind je hier. Goedgekeurd door Jack Russel Bep, de kritische vegetarische mascotte van Tien.
Jack Russel Bep bedelt om nog een stukje. Met Sanne Zwart (links) en Tineke de Lange (rechts)
Jack Russel Bep bedelt om nog een stukje. Met Sanne Zwart (links) en Tineke de Lange (rechts) © Rijnmond

Hetzelfde verhaal

Myrte Leffring uit Rotterdam, is dichter. Haar nieuwe boek Wulk - Vallen en Opstaan is een tweeluik, dat bestaat uit een roman en een dichtbundel. In Chris Natuurlijk vertelt Leffring over dit literaire experiment, waarmee de schrijfster hetzelfde verhaal in twee vormen vertelt.
Het tweeluik Wulk - Vallen en Opstaan is een roman en een dichtbundel
Het tweeluik Wulk - Vallen en Opstaan is een roman en een dichtbundel © Rijnmond
Zaterdag 10 december van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.