112

112-nieuws: Avondvluchten Rotterdam Airport uitgesteld | Bestuurder beroofd van auto, daders schieten met wapen

De auto verloor een wiel bij de crash op de Bosdreef in Rotterdam
De auto verloor een wiel bij de crash op de Bosdreef in Rotterdam © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van vrijdag 9 december.

15:40 - Avondvluchten Rotterdam Airport vertraagd

Vanwege personeelstekort in de verkeerstoren van Rotterdam The Hague Airport worden vrijdag zeven vluchten tussen 20:00 en 23:00 uur uitgesteld. Na 23:00 uur zullen zes toestellen landen en eentje vertrekken. Dat laatste is opvallend: na 23:00 uur mogen volgens de geluidshinderregels geen toestellen opstijgen vanaf het Rotterdamse vliegveld. Het tekort aan verkeersleiders is tijdelijk; door ziekte is te weinig personeel op de been te brengen.

11:40 - Bestuurder beroofd van auto, daders schieten met wapen

Op de Polderlaan in Rotterdam-Zuid is donderdagavond iemand met geweld van zijn auto beroofd. Daarbij werd ook een schot gelost, meldt de politie. Het slachtoffer wilde zijn auto parkeren in een garage.
Bij het binnenrijden stapten twee mannen in. Ze bedreigden hem met een vuurwapen en losten een schot. De eigenaar moest zijn auto afstaan. De auto is nog niet teruggevonden. De bestuurder raakte niet gewond.

08:50 - Deel Rotterdam-Ommoord zonder stroom

Een deel van Rotterdam-Ommoord zit zonder stroom. Volgens netbeheerder Stedin gaat het om 2620 klanten. Monteurs van Stedin zijn onderweg om reparaties uit te voeren. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. UPDATE: Om 09:20 uur was de storing verholpen.

00:05 - Auto rijdt 162 per uur door Rotterdam en crasht

Op de Bosdreef vlak bij de Kralingse Plas in Rotterdam is donderdagavond een vrouw met haar auto gecrasht. Dat gebeurde in de buurt van een snelheidscontrole. Volgens media die bij de controle stonden te filmen, was het een lasercontrole. De vrouw zou geklokt zijn met een snelheid van 162 kilometer per uur.
Ze botste tegen de vangrail en schoof nog een paar honderd meter door. De vrouw raakte lichtgewond en hoefde niet naar het ziekenhuis. Uit een eerste test bleek dat ze had gedronken en drugs had gebruikt. Ze is aangehouden.

00:00 - Bestuurder onder invloed van drugs knalt tegen geparkeerde wagens in Heinenoord

In de Hoeksche Waard is donderdagavond een busje tegen meerdere geparkeerde wagens gebotst. Dat gebeurde op de Blaaksedijk bij Heinenoord. Het busje belandde op z'n kant. De schade aan de wagens is groot.
De bestuurder kreeg direct een speekseltest om te checken of er sprake was van drugsgebruik. Die test was positief. De bestuurder is aangehouden.
Meerdere geparkeerde auto's raakten (zwaar)beschadigd in Heinenoord
Meerdere geparkeerde auto's raakten (zwaar)beschadigd in Heinenoord © Politie Hoeksche Waard