GEWELD

Acht jaar cel voor dood PostNL-bezorger in Hoogvliet, straf is hoger dan geëist

De pakketbezorger raakte zwaargewond en overleed later
De pakketbezorger raakte zwaargewond en overleed later © AS Media
Een man uit Hoogvliet heeft acht jaar cel gekregen voor de dood van een PostNL-bezorger. In februari van dit jaar kregen de bewoner en de bezorger ruzie over een pakketje waarbij het 42-jarige slachtoffer op zijn achterhoofd viel. Hij overleed een week later.
De straf is hoger dan de zes jaar cel die justitie had geëist. Door een stroomstoring in de Steurstraat in Rotterdam-Hoogvliet dacht de bezorger dat er niemand thuis was toen hij aanbelde. Hij had het pakketje afbesteld toen de bewoner alsnog naar buiten kwam en achter de PostNL-man aanging. Er ontstond een ruzie waarbij beiden geweld gebruikten.
Volgens de rechter heeft de 30-jarige bewoner een karatetrap uitgedeeld. De man is in het verleden kickbokstrainer geweest. “Hij was duidelijk de agressor. Toen het slachtoffer weg wilde gaan, ging de verdachte achter hem aan en gebruikte fors geweld. Als iemand zijn zin niet krijgt, is geweld nooit het antwoord.”
De rechter gaat juridisch niet uit van doodslag maar van zware mishandeling met de dood tot gevolg. De eis van zes jaar vindt de rechter niet passend voor een incident waarbij zoveel geweld is gebruikt.
De nabestaanden van het slachtoffer Abdelmounaim Aghdour krijgen in totaal een schadevergoeding van 170.000 euro. Het bedrag is met name zo hoog omdat Aghdour kostwinner was. Zijn weduwe zegt in een reactie: “Het voelt goed dat de straf hoger is dan de eis. Ik hoop nu de rust te kunnen vinden om het leven met mijn kinderen te kunnen oppakken.”