112

Schietpartij Overschie: 'Vrouw slaat aannemer met tegel op hoofd, aannemer schiet maar raakt stratenmakers'

Er werd aan het huis in Overschie gewerkt toen de ruzie ontstond
Er werd aan het huis in Overschie gewerkt toen de ruzie ontstond © JB Media
Een ruzie tussen de bewoonster van een huis in Rotterdam-Overschie en de aannemer die haar huis verbouwt, heeft er vrijdag aan het begin van de middag mogelijk toe geleid dat twee stratenmakers zijn neergeschoten. De ruzie zou over onbetaalde rekeningen gaan, vertellen buren aan Rijnmond.
Politie en ambulances reden vrijdagmiddag met spoed naar een huis aan de Rodenburgstraat in Rotterdam-Overschie. Daar zou zijn geschoten, waarbij meerdere mensen gewond zouden zijn geraakt, maar veel bleef onduidelijk.

'Bloedend liep hij naar zijn auto'

Buurtbewoners vertellen dat de bewoonster van een huis en haar aannemer ruzie hadden over onbetaalde rekeningen. De bewoonster van het huis waaraan werd verbouwd, sloeg de aannemer met een tegel op zijn hoofd. Bloedend liep hij naar zijn werkauto en pakte een wapen. Twee stratenmakers van een ander bedrijf waren in de straat aan het werk en kwamen tussen beiden om de ruzie te sussen. De aannemer schoot, maar raakte de twee stratenmakers. Die bloedden volgens buren uit hun mond en op hun hoofd. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is relatief lichtgewond, weet een woordvoerder van de politie, de ander is ernstig gewond. Bij de spoedeisende hulp is ook politie aanwezig, vermoedelijk ter bescherming van de twee gewonde stratenmakers.
De aannemer is met zijn medewerkers gevlucht in zijn klusauto. Het is onduidelijk of hij met een vuurwapen heeft geschoten, of met bouwgereedschap. De politie laat weten dit verhaal ook te hebben gehoord maar het niet te kunnen bevestigen.
De schietpartij was bij deze woning in de Rodenburgstraat
De schietpartij was bij deze woning in de Rodenburgstraat © MediaTV

'Kinderen allemaal veilig'

Jessica staat te kijken achter het politielint. Ze heeft net haar zoontje opgehaald van De Regenboog, een basisschool twee straten verderop.
"Ik hoorde het van mijn buurvrouw wat er gebeurd was. De schooldirecteur heeft iedereen netjes een mailtje gestuurd en geschreven dat de kinderen allemaal veilig binnen waren, en niet mochten buitenspelen. Hij had de deuren van de school op slot gedraaid."
"Iedereen kent iedereen hier in de buurt, maar volgens mij heeft een nieuw iemand het huis gekocht om te laten renoveren. Diegene die hier woont, ken ik niet."
Arrestatieteam valt pand binnen na schietpartij in Rotterdam-Overschie
Arrestatieteam valt pand binnen na schietpartij in Rotterdam-Overschie © MediaTV

Inval

In de video hieronder zie je hoe een zwaarbewapend arrestatieteam een pand aan de Overschiese Kleiweg binnenvalt, op zoek naar de verdachte aannemer. Er is niemand aangehouden.
Inval in huis in Overschie na schietpartij
In dit pand raakten vorig jaar twee mannen zwaargewond bij een steekpartij. Een van hen was de aannemer, hij was toen het doelwit van de aanval.