SCHIETPARTIJ

Twee mannen opgepakt na schietpartij Overschie, situatie neergeschoten stratenmaker 'onverminderd ernstig'

De schietpartij gebeurde bij deze woning in de Rodenburgstraat
De schietpartij gebeurde bij deze woning in de Rodenburgstraat © MediaTV
Een van de twee stratenmakers die aan het begin van de middag werden neergeschoten in Rotterdam-Overschie is er zeer slecht aan toe. Hij raakte levensgevaarlijk gewond toen hij en een collega een uit de hand gelopen ruzie probeerden te sussen bij een woning aan de Rodenburgstraat. Tussen de bewoonster en een aannemer liep een ruzie over onbetaalde rekeningen volledig uit de hand. De aannemer haalde op een zeker moment een wapen uit zijn auto en begon te schieten. Daarna ging hij ervandoor met zijn auto.
De tweede stratenmaker raakte lichtgewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De bewoonster van het huis waaraan werd gewerkt, liep ook lichte verwondingen op, maar die konden ter plekke worden behandeld.
Volgens buurtbewoners hadden de bewoonster en de aannemer ruzie over onbetaalde facturen. Op een gegeven moment zou de vrouw de aannemer op het hoofd hebben geslagen met een tegel.
Er werd aan het huis in Overschie gewerkt toen de ruzie ontstond
Er werd aan het huis in Overschie gewerkt toen de ruzie ontstond © JB Media
De man liep met bloedend hoofd naar zijn werkauto om terug te keren met een vuurwapen. Twee stratenmakers die in de buurt aan het werk waren, kwamen tussenbeide, maar werden geraakt.
Meteen daarna vluchtte de schutter weg. De politie deed later in de middag een inval in de woning van de man, ook in Overschie, maar hij was niet thuis.
De Rodenburgstraat blijft voorlopig voor onderzoek afgesloten.
Rond 21:00 uur heeft de politie twee mannen aangehouden in een woning aan de Galileïstraat in Schiedam. Het zijn een 51-jarige Schiedammer en een Rotterdammer van 52. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de gebeurtenissen in Overschie. Er is niet bekendgemaakt of de schutter tot de arrestanten behoort.
De situatie van de gewonde stratenmaker is volgens de politie vrijdagavond nog onverminderd ernstig.