Foto-actie voor Museum Vlaardingen na kritiek inwoners

Ruim honderdtwintig mensen kwamen afgelopen weekend bijeen om een bijzondere foto te nemen. Het was om steun te betuigen aan het Museum Vlaardingen en om te laten weten dat liefhebbers van het museum de negatieve reacties van de laatste maanden zat zijn.

Het Museum Vlaardingen kampt met te lage bezoekersaantallen en kritiek vanuit de lokale politiek. Er wordt openlijk getwijfeld aan de relevantie van het museum.

Ook zijn er Vlaardingers die het oude Visserijmuseum terug willen en de moderne variant maar niets vinden.

Verder is er kritiek omdat een tentoonstelling over Bassie & Adriaan niet doorging en stapte de oud-directeur op uit onvrede en verschil van inzicht met de Raad van Toezicht van het museum.

Kritiek: kaal en saai


Mensen die kritiek hebben, vinden de nieuwe entree te futuristisch en de binnenkant van het museum te kaal en te groot. Ook zijn er inwoners die het museum te saai vinden. Volgens directeur Jeannne Hogenboom is de actie van de groep liefhebbers, om de foto te maken, een bewijs dat veel inwoners het museum wel waarderen.

Toch moet er ook iets veranderen volgens de directeur. Zo moet het museum dynamischer worden en moeten er meer activiteiten georganiseerd worden.

Daarvoor is wel meer geld voor personeel nodig, in totaal 1 miljoen. Binnenkort praat Hogenboom daarover met de wethouder.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Museum Vlaardingen Vlaardingen
Deel dit artikel: