112

112-nieuws - Brand in dak van huis Capelle, bewoners op tijd buiten | Schutter ruzie Overschie zit vast |

Brand in het dak van een woning in Capelle aan den IJssel
Brand in het dak van een woning in Capelle aan den IJssel © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van maandag 12 december.

20:45 uur - Brand in dak van huis Capelle, bewoners op tijd buiten

De brandweer is maandagavond in Capelle aan den IJssel uitgerukt voor een uitslaande brand. De vlammen kwamen korte tijd uit het dak van een huis aan de Bermweg. Het duurde een tijdje voordat de brand onder controle was.
Het vuur werd vermoedelijk aangewakkerd via het schoorsteenkanaal, vertelde een woordvoerder van de Veiligheidsregio. De bewoners waren al buiten toen de brandweer arriveerde. Zij worden opgevangen door buren.

11:30 uur - Auto achter vangrail op Vaanweg - beknelde inzittenden eruit

Op de Vaanweg in Rotterdam-Zuid is een auto om onduidelijke redenen achter de vangrail terechtgekomen. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. De brandweer kon de twee beknelde inzittenden na ongeveer een half uur uit de wagen halen. Ze waren aanspreekbaar. De Vaanweg was vanwege het ongeluk richting het knooppunt Vaanplein lange tijd afgesloten.
De auto kwam door onbekende oorzaak achter de vangrail terecht van de Vaanweg
De auto kwam door onbekende oorzaak achter de vangrail terecht van de Vaanweg © MediaTV

10:45 uur - Schutter ontspoorde ruzie Rotterdam-Overschie gearresteerd

Een van de twee mannen die vrijdagavond werden opgepakt na de schietpartij in Rotterdam-Overschie is de aannemer die de kogels afvuurde. De politie maakte maandagochtend bekend dat de twee verdachten 51 en 52 jaar zijn; de 52-jarige man is de schutter.
De aannemer kreeg met de bewoonster van het huis aan de Rodenburgstraat ruzie over onbetaalde facturen. De woordenwisseling liep dermate uit de hand dat de bewoonster de aannemer met een steen op het hoofd sloeg. Die haalde daarop een vuurwapen uit zijn bedrijfswagen. Twee stratenmakers die in de buurt aan het werk waren, probeerden de gemoederen tot bedaren te brengen, maar juist zij werden door de man beschoten.
Een van de stratenmakers raakte ernstig gewond; zijn toestand is maandag nog steeds zorgwekkend. De andere stratenmaker liep lichte verwondingen op.
De schutter ging er met zijn bedrijfswagen vandoor, maar kon later op de avond in een woning aan de Galileïstraat in Schiedam met de andere man worden aangehouden.
De schietpartij was bij deze woning in de Rodenburgstraat
De schietpartij was bij deze woning in de Rodenburgstraat © MediaTV

8:30 uur - Vluchten Rotterdam-Londen geschrapt vanwege winterweer UK

Luchtvaartmaatschappij British Airways heeft voor vandaag driekwart van de vluchten van Rotterdam The Hague Airport naar London City Airport geschrapt. Drie van de vier vluchten zijn geannuleerd. Oorzaak is het barre winterweer in Groot-Brittannië. Er is veel sneeuw gevallen en er hangt een dikke mist. De grotere luchthavens London Heathrow en London Gatwick hebben te maken met veel vertraagde of geannuleerde vluchten. Op London Stansted wordt helemaal niet gevlogen.

02:20 uur - Explosief afgegaan bij woning Rotterdam-Ommoord

Bij een woning aan de Struikheide in Rotterdam-Ommoord is halverwege de nacht een explosie geweest. De klap blies de voordeur weg en er ontstond een brandje, waardoor de woning vol rook kwam te staan. Ten tijde van de explosie waren drie mensen in huis; geen van hen raakte gewond. Er zijn vrij goede beelden van de waarschijnlijk twee daders van deze aanslag omdat ze zijn gefilmd door de videodeurbel.
Een buurtbewoner zegt dat in dezelfde woning zes jaar geleden veel wapens zijn gevonden. De politie doorzocht destijds het huis nadat een man eerder vanuit zijn bestelbus op de snelweg A20 een vuurwapen had getoond aan een andere weggebruiker.
De gewaarschuwde politie trof de geparkeerde bestelbus later aan voor de woning aan de Struikheide, arresteerden de bestuurder toen die naar buiten liep, en gingen naar binnen. Ze vonden meerdere wapens, munitie en twee handgranaten.
De voordeur van de woning aan de Struikheide raakte ontzet door de explosie
De voordeur van de woning aan de Struikheide raakte ontzet door de explosie © MediaTV

01:20 uur - Veel rook bij supermarktbrand Rotterdam-Zuid

In de Poolse supermarkt Elina aan de Riederlaan in Rotterdam-Hillesluis heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed. De woningen erboven moesten vanwege de zwarte rook een paar uur worden ontruimd. De circa twintig bewoners hebben eerst in hun auto gezeten; later is het kantoor van de Stadsmarinier aan de Riederlaan gebruikt om de mensen op te vangen. In de tweede helft van de nacht mocht iedereen weer naar huis.
De brand in de supermarkt aan de RIederlaan ging gepaard met veel rook
De brand in de supermarkt aan de RIederlaan ging gepaard met veel rook © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl