nieuws

Rotown beste poppodium

rotown.cropresize.tmp.jpg
rotown.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Rotown is gekozen tot het beste poppodium van Nederland. Woensdagavond kreeg de club een IJzeren Podiumdier tijdens het Gala van de Popmuziek in de Melkweg Amsterdam.
Op het gala worden jaarlijks de belangrijkste vakprijzen van de Nederlandse pop-industrie uitgereikt. Dick Pakkert van Rotown was net als vorig jaar ook genomineerd als beste directeur, maar kreeg de prijs niet. Ook waren er nominaties voor het North Sea Jazz Festival en Harry Hamelink van Hotel Mozaique.
'Kwaliteit bestendigt', stelt de jury in het rapport over Rotown, dat al 23 jaar een begrip is in Rotterdam. Maar ook gaf de jury een sneer naar het gemeentelijk beleid: 'Helaas, als het om popcultuur gaat, heeft het Rotterdamse bestuur zijn dwaaltocht nog niet beëindigd.'
Het poppodium aan de Nieuwe Binnenweg is 'ontzettend blij' met de uitverkiezing. 'Het maakt duidelijk dat de potentie van Rotterdam als popstad landelijk wordt erkend.' Ook de Rotterdamse Music Commissioner, Maartje Glas, heeft opgetogen gereageerd.