Schiedamse bieb maakt Piet Paaltjens plaat

Een groep Nederlandse zangers en zangeressen heeft samen met de bibliotheek Schiedam in het diepste geheim een plaat opgenomen over de Schiedamse dichter Piet Paaltjens. Tal van Nederlandse artiesten dragen gedichten voor op muziek gespeeld door leden van de Rotterdamse band van The Kik.

Het is dit jaar precies 150 jaar geleden dat 'Snikken en grimlachjes' verscheen, het bekendste werk van Piet Paaltjens (1835 - 1894). Voor de bibliotheek in Schiedam aanleiding om een groot eerbetoon te organiseren. Vanaf 20 oktober vindt de Piet Paaltjens Parade plaats met lezingen, voorstellingen, wandelingen en dus ook de lancering van een cd.

Aan het album wordt meegewerkt door onder andere de jongens van The Kik, Freek de Jonge, Jerry Hormone, Alex Roeka, Aafke Romeijn, Spinvis en Jan Rot. De plaat wordt uitgebracht door Excelsior Recordings en zal 18,67 euro gaan kosten, een verwijzing naar het jaar waarin  'Snikken en grimlachjes' voor het eerst verscheen.

De opnames voor de cd vonden plaats in het pand aan de Lange Haven waar vroeger drukkerij en boekhandel Roelants zat en waar de bundel het levenslicht zag.

Website

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: