nieuws

Ark van Noach bijna klaar

ark_van_noach.cropresize.tmp.jpg
ark_van_noach.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Waar Noach er volgens de bijbel 120 jaar voor nodig had, deed Johan Huibers het in twee jaar: een zeewaardige ark bouwen. Het enorme houten schip is bijna klaar. In november gaat het open voor publiek.
De ark van Noach ligt in de Eerste Merwedehaven in Dordrecht en nadert zijn voltooiïng. Evangelist Johan Huibers, aannemer van beroep, bouwt de ark om het evangelie op een 'tastbare wijze' te verkondigen aan een groot publiek.
De ark is 135 meter lang, 30 meter breed en 23 meter hoog. Dat is ongeveer even groot als de ark van Noach volgens het bijbelverhaal zou zijn geweest. Volgens het verhaal in Genesis bouwde Noach de ark op last van God, om met zijn gezin en alle dieren van het dierenrijk de zondvloed te overleven.
Voor de afmetingen gebruikte Huibers hij zoveel mogelijk de gegevens uit het bijbelverhaal. Al eerder bouwde de evangelist een kleinere replica van de ark. Die tourt nog rond door het land. Naast namaak-dieren komen op deze grotere ark ook echte dieren, zoals geiten en koeien. In 2012 gaat Huibers ermee naar Engeland. Want ook deze ark zou de zee over kunnen, zij het met hulp van twee sleepboten. De ark is gebouwd op 21 pontons.
Volgens Johan Huibers zal er geen tweede zondvloed meer komen 'want de regenboog is als teken aan de hemel gezet dat het niet meer gebeuren zal', aldus de evangelist. Vanaf november gaat de ark in Dordrecht open voor publiek. Hoe lang is nog niet bekend, dat hangt nog af van de vergunningen.