FEYENOORD

Feyenoord wint ook eerste oefenwedstrijd in Portugal en houdt wederom de nul

Mo Taabouni, hier in actie tegen KV Oostende, zorgde voor de 0-1 tegen RC Strasbourg © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord heeft dinsdag ook de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding gewonnen. In het Portugese Estadio Algarve hield de ploeg van Arne Slot, net als tegen KV Oostende, de nul en scoorde het zelf één keer via een vrije trap van Mo Taabouni.
WK-ganger Alireza Jahanbakhsh meldde zich dinsdag weer bij de wedstrijdselectie van Feyenoord. Sebastian Szymanski en Justin Bijlow hebben nog vrij en zijn niet mee naar Portugal. Feyenoord is met 31 man afgereisd naar het zuiden van Europa. Zeven van hen, onder wie Gernot Trauner, Lutsharel Geertruida en Danilo, zaten dinsdag niet bij de wedstrijdselectie.
De jonge Leo Sauer, komende vrijdag wordt hij 17, mocht voor het eerst in de basis beginnen van Arne Slot. Tegen KV Oostende was hij als invaller nog trefzeker, nu zorgde hij in de eerste minuten voor het eerste doelgevaar aan Rotterdamse zijde. Verder kende de eerste helft nauwelijks hoogtepunten. De grootste kans was voor RC Strasbourg, maar spits Ludovic Ajorque stuitte één op één op Feyenoord-doelman Ofir Marciano. Feyenoord zelf was het meest dreigend via een kopbal van David Hancko, uit een vrije trap van Orkun Kökcü.
Ook met een bijna compleet gewijzigd elftal, alleen doelman Marciano bleef staan in de tweede helft, kwam Feyenoord amper tot kansen. Des te lekkerder was het dat de eerste serieuze kans een doelpunt opleverde. Igor Paixão verdiende een vrije trap met een fraaie dribbel, die door Mo Taabouni laag in de hoek binnen werd geschoten.
In het restant van de wedstrijd kwam Strasbourg niet echt meer in de buurt van de gelijkmaker. Santiago Giménez kreeg nog twee grote kansen op de 0-2, maar raakte onder meer de lat. Komende vrijdag oefent Feyenoord tegen de nummer drie van Frankrijk, Stade Rennais.

RC Strasbourg - Feyenoord 0-1 (0-0)

69' Mo Taabouni 0-1
Opstelling Feyenoord eerste helft: Marciano; Benita, Wieffer, Hancko, Hartman; Karim, Kökcü, Bullaude; Walemark, Dilrosun, Sauer
Opstelling Feyenoord tweede helft: Marciano; Pedersen, Rasmussen, López, Kleijn; Timber, Taabouni, Milambo; Slory, Gimenez, Paixão