VOETBAL

Liveblog teruglezen: zo leefde onze regio mee met Marokko tijdens de halve finale op het WK voetbal

In het centrum van Rotterdam wordt volop feest gevierd
In het centrum van Rotterdam wordt volop feest gevierd © JB Media
De tweede halve finale van het WK voetbal in Qatar stond woensdagavond op het programma. Dat was er niet zomaar een: Marokko speelde tegen Frankrijk. De Fransen versloegen de Marokkanen met 2-0. Lees ons liveblog terug en herbeleef de wedstrijd.

21:55 - Marokko verliest met 2-0 van Frankrijk

In shishalounge Mon Ami in Rotterdam overheerst de teleurstelling, maar een van de bezoekers blijft positief: "We zijn trots en we zijn blij", zegt hij tegen verslaggever Maurice Laparlière. "We zijn trots op onze leeuwen, maar ik ben ook een beetje verdrietig", zegt een andere fan van het Marokkaanse elftal.

20:45 - Rust bij Frankrijk tegen Marokko (1-0)

Het is rust en Frankrijk staat met 1-0 voor tegen Marokko. Toch blijven de Marokkanen erin geloven en strijden tot de laatste minuut.

20:08 - Zo reageerden fans in Rotterdamse shishalounge

20:07 - De een is voor Marokko, de ander voor Frankrijk, toch?

20:02 - Rotterdamse shishalounge bomvol fans

Onze verslaggever Maurice Laparlière kijkt de wedstrijd bij shishalounge Mon Ami in Rotterdam: "Het volkslied werd hartstochtelijk meegezongen. Er zijn tientallen mensen binnen. Alles is bezet."

19:40 - Voor wie ben jij vanavond?

Voor wie ben jij vanavond?

19:20 - Hier kwam de mysterieuze Marokkaanse politiewagen na voetbalwedstrijd vandaan

Ken je dit verhaal nog van de vorige wedstrijd die Marokko op het WK speelde? Een 'Marokkaanse politieauto' was een 'hit' tijdens de festiviteiten in Rotterdam-Centrum na de voetbalwedstrijd Marokko - Spanje. Een dag later werd de Mercedes de parkeergarage van de Rotterdamse politie binnengereden. De bestickerde huurwagen met Duits kenteken is bij een controle tijdelijk in beslag genomen, omdat het zwaailicht eerder was gebruikt.
Eigenaar Eymen Hitli van het Dordtse verhuurbedrijf Sky: "Ik reed over de Erasmusbrug toen ik een volgteken kreeg. Het was een algemene controle, werd mij verteld. Vervolgens ging het over het zwaailicht op de Mercedes AMG. Het zit er puur ter decoratie, maar ik heb het dinsdag wel even gebruikt. En de politie wilde ook de papieren zien als bewijs dat ik met deze auto in Nederland mag rijden."

19:05 - Buurtvader Mohamed werkt druk aan de leefbaarheid van zijn wijk: 'Je kunt iets voor iemand betekenen'

Elke week loopt buurtvader Mohamed el Youssoufi minimaal twee keer een rondje door de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken om te zorgen dat alles netjes is en de mensen zich goed gedragen. Al zes jaar helpt hij de Marokkaanse gemeenschap in zijn wijk als vrijwilliger. "Zaterdag huiswerkbegeleiding en helpen bij de GGD, sportenactiviteiten op zondag en daarna houden we voorlichtingsavonden over maatschappelijke thema's."
Tussen de feestvierende menigte stond buurtvader Mohamed el Youssoufi afgelopen zaterdag in Rotterdam om de Marokkaanse jongeren in goede banen te leiden. "Als ik rustig aan ze vraag om het netjes te houden, luisteren ze eigenlijk altijd wel naar me", vertelt de buurtvader van Bospolder-Tussendijken, ook wel BoTu genoemd. "Veel van de jongeren die ik tegenkwam in de stad, zie ik in het weekend ook bij de activiteiten die ik als buurtvader organiseer."

18:45 - Samen kijken met Rotterdamse scheidsrechters

18:30 - Kijk terug hoe Rotterdam eerder feest vierde

Marokkaanse fans vierden de afgelopen wedstrijden waarin het land won groot feest. Nog eens herbeleven? Lees dan onze verhalen terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl