BUREAU RIJNMOND

Verwarde bejaarde vrouw slachtoffer van laffe babbeltruc

Verwarde bejaarde vrouw slachtoffer van laffe babbeltruc
Verwarde bejaarde vrouw slachtoffer van laffe babbeltruc © Bureau Rijnmond
Een 93-jarige dementerende vrouw laat iemand binnen. Die persoon weet met een smoes haar bankpassen en pincodes te bemachtigen. Die middag worden er diverse betalingen met de passen gedaan.
De bejaarde vrouw woont aan de Kastanjesingel in Rotterdam-Schiebroek. Op woensdag 19 oktober om circa 16.00 uur belt een jongeman aan. Hij babbelt zich naar binnen. De bejaarde vrouw gelooft zijn verhaal en hij vertrekt met passen en pincodes.
Een dag later is haar zoon op bezoek en wordt tijdens een telefoongesprek met de bank van de vrouw duidelijk dat er diverse betalingen van in totaal 3000 euro met haar pasjes zijn gedaan. De zoon ontdekt ook dat twee bankpassen uit de portemonnee van zijn moeder zijn verdwenen. De passen worden direct geblokkeerd, maar de vrouw is door de laffe daad het geld kwijt.
Het slachtoffer weet niet meer met welke babbeltruc de dader is binnengekomen en ook herinnert ze zich niet meer hoe hij eruit zag en dat zij de passen en codes aan hem heeft meegegeven. Gelukkig zijn er beelden van twee personen die met de bankpassen van de vrouw pinnen bij een geldautomaat en bij supermarkt Dirk in Rotterdam-Hillegersberg.
Vermoedelijk zijn het twee minderjarigen, dus laten we hun gezichten nu nog geblurd zien, in de hoop dat zij zich melden bij de politie. Gebeurt dit niet dan worden ze in een volgende aflevering van Bureau Rijnmond herkenbaar getoond.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000