FEYENOORD

Feyenoord besluit trainingskamp in Portugal met nipte nederlaag tegen Stade Rennais

Feyenoord en Stade Rennais in actie in Portugal
Feyenoord en Stade Rennais in actie in Portugal © Rijnmond
Feyenoord heeft de tweede oefenwedstrijd van deze Portugese week verloren. Op een zonnig trainingsveld in de Algarve was Stade Rennais, de huidige nummer drie van Frankrijk, met 2-1 te sterk. Eerder deze week werd RC Strasbourg nog wel verslagen.
Bij Feyenoord ontbraken onder anderen Gernot Trauner, Lutsharel Geertruida en Danilo ook vrijdag in de wedstrijdselectie. Daardoor was de achterhoede met David Hancko, Jacob Rasmussen en Marcos Lopez vooral gevuld met linkspoten. Die achterhoede gaf de gehele eerste helft nauwelijks iets weg, op één moment na. Arnaud Kalimuendo kreeg de bal na zo’n vijf minuten spelen plots voor zijn voeten en schoot de eerste de beste kans van de wedstrijd binnen.
Het antwoord van Feyenoord liet niet lang op zich wachten. Na goed druk zetten leverde de Franse achterhoede de bal in bij Santiago Gimenez, die op zijn beurt Orkun Kökcü bereikte. De aanvoerder van Feyenoord schoot de bal laag in de hoek en tekende zo voor de gelijkmaker.
In het restant van de eerste helft vielen er verder weinig kansen te noteren. Feyenoord was in de laatste minuten voor rust nog dicht bij een voorsprong. Zo werd een vrije trap van Kökcü uit de kruising getikt door Stade Rennais-doelman Dogan Alemdar en kregen Gimenez en Patrik Walemark de bal er uit de daaropvolgende corner, in een heuse scrimmage, niet in.

Wissels

Na rust maakte Alireza Jahanbakhsh zijn rentree bij Feyenoord, nadat hij op het WK in Qatar in de groepsfase werd uitgeschakeld met Iran. De kansen waren in het eerste deel van de tweede helft voor Stade Rennais, maar Wellenreuther wist een tweede Franse treffer meermaals te voorkomen. Na ruim een uur spelen wisselde Slot, op doelman Wellenreuther na, zijn complete elftal nadat Jahanbakhsh en Quilindschy Hartman er direct na rust al bij waren gekomen.
Ruim tien minuten voor tijd viel uiteindelijk de beslissing in het voordeel van de Fransen. De scheidsrechter legde de bal op de stip na een vermeende handsbal aan Rotterdamse zijde, waarna Matthis Abline de 2-1 binnen schoot. Kansen op de gelijkmaker kreeg Feyenoord niet meer. Zaterdag vliegen de Rotterdammers vanuit het zuiden van Portugal terug naar Nederland.
Bekijk hieronder een samenvatting van de wedstrijd, met het commentaar van Dennis van Eersel.
Samenvatting Stade Rennais - Feyenoord

Stade Rennais - Feyenoord 2-1 (1-1)

5' Arnaud Kalimuendo 1-0
13' Orkun Kökcü 1-1
78' Matthis Abline (strafschop) 2-1
Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen (60' Benita), Hancko (60' Hokke), Rasmussen (60' Kleijn), Lopez (46' Hartman); Timber (60' Milambo), Kökcü (60' Taabouni), Dilrosun (60' Bullaude); Walemark (60' Slory), Gimenez (60' Sauer), Paixão (46' Jahanbakhsh)