Verdachte terreurdreiging Maassilo op vrije voeten

De man die vastzat voor de terreurdreiging bij de Maassilo in Rotterdam wordt maandag vrijgelaten. De rechtbank in Rotterdam vindt dat hij thuis zijn rechtszaak mag afwachten.

Wel moet hij zich houden aan enkele voorwaarden. Welke dat zijn, is niet bekendgemaakt. Als hij zich niet aan de voorwaarden houdt, dan moet de verdachte terug de cel in.

De 22-jarige Jimmy F. werd een dag na de dreiging op 24 augustus aangehouden in zijn woonplaats Zevenbergen. Zijn voorarrest werd twee weken geleden verlengd. Toen bepaalde de rechtbank al dat hij alleen nog vastzat voor opruiing en niet voor terrorisme.

Motieven


Justitie zegt dat F. verdachte blijft van zowel betrokkenheid bij terroristische activiteiten als opruiing. "We blijven onderzoek doen naar de motieven van de man."

De politie kwam F. op het spoor nadat ze een tip had gekregen van de Spaanse politie. Een concert in de Maassilo werd daarna uit voorzorg afgelast.

Meerdere bronnen hebben intussen verklaard dat F. geen jihadist is. De hbo-student Integrale Veiligheid zou juist bezig zijn geweest om terroristen te ontmaskeren.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: