Westerstorm: omgewaaide bomen en zware windstoten

De storm die woensdagochtend over de regio trok, heeft problemen veroorzaakt in onder meer Schiedam, Krimpen en Rotterdam. Op het hoogtepunt van de storm zijn er windstoten gemeten met windkracht negen in Hoek van Holland. Er was vooraf code oranje afgegeven.

Door de storm voer de fast ferry niet, werden sommige bruggen niet bediend. Rotterdam The Hague Airport heeft weinig last gehad van de storm: de wind stond voor hen gunstig. De A13 en de afrit naar ‘s-Gravendeel (A16) zijn ook afgesloten geweest vanwege omgewaaide bomen en losse takken die de weg versperden.

Omgewaaide bomen


Behalve op de A13, waren ook bomen omgewaaid en afgebroken in onder meer Rotterdam-Zuid op de Groene Hilledijk, in Krimpen aan den IJssel op de Vijverlaan en in Maassluis. In Schiedam raakte een zwangere vrouw gewond na een botsing met een net omgevallen boom.

Kans op windstoten


Rond het middaguur nam de wind af en heeft het KNMI de code oranje teruggeschroefd naar code geel. Daarmee is de storm in onze regio over het hoogtepunt heen. Tot aan het eind van de middag blijft de kans op zware windstoten tussen de 80 km en 100 km per uur bestaan. In de avond zal de wind in kracht afnemen.


De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht dat de avondspits rustiger dan normaal verloopt. Volgens de dienst heeft de storm ervoor gezorgd dat veel forenzen woensdag thuisbleven. "Zij mengen zich ook niet in de avondspits’’, zegt de VID.

Kijk ook het liveblog terug van RTV Rijnmond.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: