nieuws

Kort nieuws uit de regio

rijnmond_kort.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
rijnmond_kort.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Overval op sportschool, motorrijtuigenbelasting blijft gelijk en 'relatie met Suriname onder druk': Kort nieuws uit de regio.

Sportschool overvallen

ROTTERDAM - Een sportschool aan de Bree in Rotterdam heeft dinsdagavond bezoek gehad van een overvaller. Toen een vrouwelijke medewerker de zaak wilde sluiten, stond de man met een mes plotseling voor haar. De overvaller heeft de vrouw bedreigd en heeft een greep uit de kassa gedaan; daarna ging hij ervandoor. De vrouw is geschrokken, maar niet gewond geraakt.
Motorrijtuigenbelasting blijft gelijk
RIJNMOND - Ondanks de geplande bezuinigingen, blijft de motorrijtuigenbelasting in het Rijnmond-gebied volgend jaar toch gelijk. Dat heeft het bestuur van de provincie Zuid-Holland besloten. De provincie heeft voor het eerst sinds jaren een tekort van bijna 6 miljoen euro. Dat dreigt nog groter te worden doordat een nieuw kabinet zeker 300 miljoen euro zal korten op het Provinciefonds en het mes wil zetten in het ambtenarenapparaat.
‘Relatie met Suriname onder druk’
ROTTERDAM - De relatie met Suriname komt onder druk te staan als Desi Bouterse president wordt. Dat heeft minister Verhagen dinsdag gezegd op Radio Rijnmond. Volgens de peilingen ligt de Megacombinatie van Bouterse fors voor op het Nieuw Front van zittend president Venetiaan. Verhagen denkt dat gesprekken met Suriname moeilijk worden als Bouterse aan de macht komt. Bouterse is in Nederland bij verstek veroordeeld tot elf jaar cel wegens drugssmokkel. Er loopt ook nog een proces tegen hem vanwege zijn rol in de Decembermoorden.