RIDDERKERK

Man (24) in Ridderkerk overleden na ontploffing zwaar vuurwerk in gezicht, familiefeest eindigt in drama

Een man raakte zwaargewond door afgestoken vuurwerk in Ridderkerk
Een man raakte zwaargewond door afgestoken vuurwerk in Ridderkerk © Nieuws op Beeld
Een 24-jarige man is overleden na een ongeluk rond 23.45 uur zaterdagavond waarbij afgestoken zwaar vuurwerk ontplofte in zijn gezicht. Het drama speelde zich af in de Boerhaavestraat in Ridderkerk. Dat bevestigt de politie.
Het slachtoffer is meteen na het ongeluk gereanimeerd. Voor de ambulance er was, verleende een huisarts uit de straat de man volgens een getuige eerste hulp. Uiteindelijk lukte het de hulpverleners van de ambulance hem te reanimeren. Daarna is hij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij is overleden.

Meer zwaar vuurwerk in beslag genomen

De politie hield na het ongeluk twee mensen aan. Het gaat om een 29-jarige man uit Alblasserdam die ervan verdacht wordt dat hij het vuurwerk afstak. Volgens de politie gaat het om zwaar, illegaal vuurwerk.
De vader van het slachtoffer, een 62-jarige Ridderkerker, is aangehouden toen hij pogingen deed om zijn eigen zoon te helpen. Hij is zelf namelijk hulpverlener. Dat zeggen bronnen in de straat waar het gebeurd is. Hij raakte overstuur, omdat hij er niet bij mocht en hinderde daardoor de hulpverleners die zijn zoon aan het reanimeren waren.
Ze waren volgens buurtbewoners op een familiefeestje van de bewoners van het huis aan de Boerhaavestraat in Ridderkerk en waren even de tuin in gegaan om vuurwerk af te steken. Dat liep dramatisch af.
De 29-jarige verdachte had nog twee stuks zwaar illegaal vuurwerk bij zich. Die heeft de politie in beslag genomen.
Het slachtoffer en de 29-jarige man zijn familie van elkaar. De twee waren volgens buurtbewoners op een familiefeestje van de bewoners van het huis aan de Boerhaavestraat. Tegen middernacht waren de twee twintigers even de voortuin in gegaan om vuurwerk af te steken. De vader van het slachtoffer was niet op het feestje aanwezig. Hij was er gelijk heengereden om zich over zijn zoon te ontfermen maar werd ter plaatse tegengehouden.

Buurtbewoners 's nachts op straat na ongeluk

De buurt liep volgens een getuige uit waardoor er tientallen mensen stonden rondom de plek waarop het slachtoffer viel.
De politie heeft de burgemeester van Ridderkerk op de hoogte gesteld.
Boerhaavestraat in Ridderkerk
Boerhaavestraat in Ridderkerk © Google Maps