Agent vindt euthanasieset aan deurknop in Rotterdam-West

Een wijkagent van de Rotterdamse politie heeft in het westen van de stad een bijzondere vondst gedaan. Na een tip trof hij aan de deurknop van een leegstaand huis een plastic tas met daarin een euthanasieset.

"Bizar, in elf jaar wijkagentschap niet meegemaakt", laat de wijkagent op Twitter weten.

Uit onderzoek blijkt dat de set ruim een jaar geleden is uitgegeven en dat een onbekende het tasje aan de deur heeft gehangen. Maar waarom? "Raadsel, morgen verder", twittert de wijkagent.

Hij mag geen mondelinge toelichting op de vondst van de euthanasieset geven. Een politiewoordvoerder laat weten dat de bewoner van het pand een jaar geleden is overleden. Het pand is inmiddels onder voorbehoud verkocht.

Reactie Levenseindekliniek


Steven Pleiter, directeur van De Levenseindekliniek, noemt de vondst 'buitengewoon ongebruikelijk': "Er zijn met dit soort middelen zeer duidelijke richtlijnen. Als je de procedures volgt is dit niet mogelijk."

Pleiter wil niet speculeren over de gang van zaken. "Een arts heeft ook een reserveset bij zich. Je zou je voor kunnen stellen dat er iets fout mee is gegaan, maar ik vind niet dat ik moet speculeren. Het is de politie die dat uitzoekt.''
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: