Vlaardingse volkstuinders in verzet tegen komst migranten

Vlaardingse volkstuinders hebben donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering fel geprotesteerd tegen de komst van een opvang voor migranten. De leden van de volkstuindersvereniging Zuidbuurt kondigen aan een zaak aan te spannen tegen de gemeente om de komst van 150 migranten in hun buurt tegen te houden.

De gemeente wil een bij het complex gelegen leegstaande boerderij ombouwen tot een onderkomen voor bijna honderdvijftig werknemers uit voormalige Oostblok-landen. De tuinders vrezen overlast.

Bij sommige aanwezigen liep de emotie donderdag dan ook hoog op. "Wat gaan we hier krijgen? Onrust!'', vroeg een van de leden zich af. 

Dit complex is echt van Vlaardingse mensen. Hier moeten ze van afblijven
Volkstuinder

De volkstuinders kampen nu al met de gevolgen van het besluit, zegt Ron Glimmerveen namens de vereniging. ,,We hebben al mondelinge opzeggingen binnen van leden die zeggen dat als dit gaat gebeuren, ze hun tuin verlaten. Twee aspirant-leden hebben afgebeld door dit nieuws. Onze exploitatie komt in het geding."

Uitzendbureau Tradiro dat de werkers plaatst verwacht dat het mee zal vallen met de overlast. "We hebben nu 15 jaar ervaring met het huisvesten en dat gaat goed. We hebben geen reden om aan te nemen dat dat op deze locatie niet het geval zal zijn."

Vlaardingen wil het nieuwe onderkomen ondanks de bezwaren toch realiseren, zo bleek tijdens de gemeenteraadsvergadering. De omgebouwde boerderij zou dan op 1 januari open moeten gaan.

"We zijn zo teleurgesteld,'' zegt Glimmerveen. "Ze brallen maar wat. We gaan juridisch een zaak aanspannen en nemen contact op met de Ombudsman.''

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: