nieuws

Inwoners Strijen willen maatregelen na dodelijk ongeluk

2010-strijen01.cropresize.tmp.jpg
2010-strijen01.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Bewoners van de Oudendijk in Strijen vinden het onbegrijpelijk dat er voor hun deur geen verkeersmaatregelen genomen worden. Het dodelijke ongeluk van maandagavond, is volgens omwonenden al het vijfde ongeval in een jaar tijd.
Bij het ongeluk van dinsdagavond kwam een 46-jarige man uit ’s Gravendeel om het leven toen hij met zijn auto van de dijk reed. Volgens de politie was hij op slag dood. De bestuurder van de auto zou eerder op de Oud-Cromstrijensedijk twee geparkeerde auto’s hebben geraakt, waarna hij er snel vandoor ging en in de bocht van de Oudendijk van de weg vloog.

Regelmatig ongelukken

Wilma Middelkoop woont aan het kruispunt in Strijen waar het ongeluk gebeurde. Volgens haar gaat het niet om een incident, maar gebeuren er regelmatig ongelukken op dit kruispunt. Vorig jaar nog boorde zich een auto in haar eigen voorgevel.
Stress door piepende remmen
Middelkoop heeft meerdere brieven naar het Waterschap Hollandse Delta gestuurd met het verzoek een vangrail te plaatsen of drempels aan te leggen. "Als ik tegenwoordig een auto hoor remmen, dan schiet ik al helemaal in de stress. Ik heb speciaal een grote steen voor mijn huis laten plaatsen om te voorkomen dat ze weer mijn huis raken", aldus Middelkoop.

Onderzoek

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Het Waterschap Hollandse Delta wil niet reageren voordat het onderzoek is afgerond. Volgens de gemeente Strijen is er geen sprake van een onoverzichtelijke verkeerssituatie.

25-05-2010-Verslaggever Bram Wesdorp vanuit de beruchte bocht