nieuws

Toekomst Watt blijft onduidelijk

mytown.jpg
mytown.jpg
ROTTERDAM - De toekomst van het Rotterdamse poppodium Watt blijft onzeker. Dinsdag werd bekend dat het huidige, oude Rotterdamse college geen besluit meer neemt over mogelijk extra overheidsgeld voor het voormalige Nighttown.
De nieuwe VVD-cultuurwethouder Laan zal zich moeten gaan buigen over een eventueel reddingsplan. Alle politieke partijen in de nieuwe gemeenteraad zijn het erover eens dat wethouder Grashoff niet overhaast moet beslissen over de toekomst van Watt. Donderdag maakt het college van Burgemeester en Wethouders plaats voor een nieuw college.

Faillissement dreigt

Als het enige poppodium van Rotterdam geen extra geld krijgt, dan dreigt een faillissement, maar bijna alle politieke partijen in de Rotterdamse gemeenteraad staan kritisch tegenover een extra subsidie.

Energieopwekkende dansvloer

Het podium ging september 2008 open als opvolger van het failliete Nighttown. Grote delen van het podium werden verbouwd en vooral de energieopwekkende dansvloer werd een van de blikvangers.

1,8 miljoen verlies

Maar sinds het begin heeft het poppodium aan de West-Kruiskade veel problemen. Vorig jaar leed Watt een verlies van 1,8 miljoen euro, onder meer vanwege een reorganisatie, de schuldenlast van de vorige eigenaar en verbetering van de geluidsisolatie.
Foto: De grote zaal van het Rotterdamse poppodium (archief)