FEYENOORD

Feyenoord-selectie zorgt voor lachende gezichten in Sophia Kinderziekenhuis: 'Iedereen is op de wereld om mensen te helpen'

Santiago Gimenez dolt met een jonge fan in de hal van het Sophia Kinderziekenhuis
Santiago Gimenez dolt met een jonge fan in de hal van het Sophia Kinderziekenhuis © Rijnmond
Heel veel blije gezichten, deze woensdagmiddag in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. De selectie van Feyenoord bracht daar een bezoek aan jonge patiënten en speelden spelletjes met kleine broertjes of zusjes. "Ze vergeten hun ziektes even, dat vind ik mooi."
Nadat de gehele selectie van Feyenoord, inclusief de technische staf, was voorgesteld aan het aanwezige publiek, ging een deel richting de kamers van de patiënten. Onder wie Javairo Dilrosun, die spreekt over een "heel mooie ervaring."
"Iedereen is op de wereld om mensen te helpen. Met alleen onze aanwezigheid doen we dat al. Het is heel mooi om kinderen met een ziekte de dag met een glimlach door te kunnen laten brengen. Ze vergeten hun ziektes even, dat vind ik mooi. Dit was een heel leuke dag."
Tekst gaat verder onder de video.
Feyenoord-selectie zorgt voor lachende gezichten in Sophia Kinderziekenhuis
De nog maar 19-jarige Mimeirhel Benita kwam voor het eerst als speler van Feyenoord in het Sophia. Hij bleef in de hal om spelletjes te spelen met de daar aanwezige kinderen. "Ik kreeg een pak slaag van die kleintjes", lacht Benita. "Maar als ze lachen, lach ik ook. Het is goed om hier te laten zien dat we niet alleen aan voetbal denken."

Meer dan 30.000 euro

In november stond de stadsderby tussen Feyenoord en Excelsior al in het teken van het Sophia Kinderziekenhuis. Tijdens die wedstrijd kwamen honderden jonge patiënten met hun ouders naar De Kuip en werd er gecollecteerd voor het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen. In totaal werd er die dag ruim 30.000 euro opgehaald.
"Dit is boven verwachting", vertelt Marjon Cnossen, kinderhematoloog in het Sophia. "Dat Feyenoord en alle supporters dit hebben opgebracht is ongelooflijk en daar zijn we heel dankbaar voor. Het Sophia ligt vol met kinderen met zeldzame ziektes, die het vaak zonder diagnose en goede behandeling moeten doen. Van dit geld gaan we heel veel onderzoek doen, om de toekomst van die kinderen beter te maken."