nieuws

Ministerie verbiedt overname zwakke islamitische school

2010-dialoog03.cropresize.tmp.jpg
2010-dialoog03.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Ouders van ongeveer 100 leerlingen van een islamitische basisschool in Rotterdam-Noord zijn boos, omdat de school aan het einde van het schooljaar dicht moet. Het ministerie heeft een stokje gestoken voor de overname van de school.
De school aan de Hildegardistraat maakt nu nog deel uit van de islamitsische basisschool De Dialoog. Deze is gekort op haar subsidie, omdat de school als 'zwak' is bestempeld. Daardoor worden twee dependances afgestoten. De ouders wilden dat de wegbezuinigde dependance zich zou aansluiten bij de Al-Furqan-scholen uit Schiedam.
Het ministerie vindt dat dit tegen de regels is en heeft de overstap verboden, omdat Al-Furqan niet in dezelfde gemeente ligt. Volgens de ouders is er geen wet voor het basisonderwijs die het verbiedt om een school binnen een andere gemeente over te nemen.
De ouders laten de kinderen liever niet overstappen naar een andere school, omdat ze bewust hebben gekozen voor islamitisch onderwijs. De komende weken proberen de ouders hun zaak nog bij de lokale politiek in te brengen.