BUREAU RIJNMOND

Bejaard echtpaar tweemaal slachtoffer van bankpasfraude

Het vertrouwen in mensen is bij een bejaard echtpaar uit Dordrecht volledig verdwenen. Ze worden namelijk tweemaal het slachtoffer van bankpasfraude.
In onze uitzending van 8 december hebben we eerder aandacht besteed aan de eerste oplichting, die begint op zondagavond 30 oktober om circa 23.00 uur. Ze worden dan gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Hij heeft hun bankrekening geblokkeerd omdat er geprobeerd is een groot bedrag van hun rekening over te schrijven. Maar alles komt in orde als ze bankpassen en pincodes meegeven aan iemand die bij hun woning aan de Kromhout langskomt. Omdat het al laat is spreken ze op maandag 31 oktober af.
Als de oplichters de passen hebben proberen ze daarmee tevergeefs artikelen af te rekenen bij de Mediamarkt aan de Johan de Wittstraat in Dordrecht. Maar pinnen bij een geldautomaat in dezelfde straat lukt wel. Zo raakt het echtpaar honderden euro’s kwijt. De vorige keer lieten we de pinnende man geblurd zien. Dit keer is hij volledig herkenbaar in beeld.
Na deze oplichting is het echtpaar ernstig overstuur en durft niet meer naar buiten. Maar dan slaan vermoedelijk dezelfde criminelen opnieuw toe. Weer wordt het echtpaar gebeld en weer wordt dezelfde smoes gebruikt. Ondanks zijn eerdere ervaring, raakt de man in paniek. Hij is bang dat wat hem op de mouw wordt gespeld toch waar is en dat ze daardoor straks fors in het rood staan. Dus geeft hij opnieuw passen en pincodes af aan een jongeman met middellang haar, en gekleed in een nette broek een overhemd en een colbert in de kleuren van hun bank. Even later worden er duizenden euro’s van de rekening gepind. Dit doet een ander persoon dan bij de eerste keer. Ook betaalt de man bij een Dordts filiaal van supermarkt Dirk met de bankpas.
Net als de vorige keer laten we deze man eerst geblurd zien, omdat hij vermoedelijk minderjarig is. Meldt hij zich niet dan wordt hij in een volgende uitzending herkenbaar getoond. En herkent u de man die na de eerste oplichting geld pint van de bankrekening van het bejaarde echtpaar? Geef het door aan de politie.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000